eur:
393.85
usd:
354.35
bux:
73286.57
2024. augusztus 23. péntek Bence
Hosszú Katinka a női 4x100 méteres vegyesváltó döntőjében az úszó országos bajnokságon a Duna Arénában 2024. április 10-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Hosszú Katinka a jövőjéről: a státuszom aktív

A sportoló édesanyaként vágott bele az olimpiai felkészülésbe. Kérdezték erről, a további sportterveiről és az élsport helyzetéről is.

"Sosem féltem attól, hogy olyan célt tűzzek ki, ami talán túl messzi lesz, és nem sikerül, de engem mindig is ez motivált. Kamélia tavaly augusztusban született, tehát nagyon-nagyon rövid volt az idő, az igazi felkészülést tulajdonképpen januárban tudtam elkezdeni. Ahonnan akkor elindultam, ahhoz képest kicsin múlott az, hogy megússzam a szintidőt és ott legyek a hatodik olimpiámon. Nagyon örülök, hogy megpróbáltam" – nyilatkozta az utóbbi hónapok edzéseiről és eredményeiről a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka az Eurosportnak. Emellett mivel az anyaságára koncentrált, se az alvása, se a pihenőideje, se egyéb nem volt prioritás ez idő alatt, ami érezhető is volt abban, hogy nem sikerült az a pár másodperc.

Felmerült a kérdés, hogy e tapasztalatok birtokában hogyan döntött a további versenysportról. Mint mondta, még abban a fázisban van, mint akik kijutottak az olimpiára: a pihenőidejét tölti.

A folytatásról még nem döntött, a státusza aktív, egyelőre nyitva hagyta a visszavonulás kérdését.

Úgy látja, hogy hatalmas úszótehetségek vannak Magyarországon, illetve az úszó élsport támogatása megfelelő anyagilag, javítani szerinte a felkészülési feltételeken kellene. Példaként kiemelte az edzőtáborokat, de hozzátette, a felkészülésben szerinte sokkal nagyobb lehetőségek vannak, és sokkal jobban "rá lehetne feküdni" a szakmai tudás bővítésére. Akár egy módszertani központtal, ahol átadják egymásnak a tudást, és ahol kutatás is folyik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.23. péntek, 18:00
Polyánszky Zoltán
a Magyar Sakkszövetség elnöke
Békemisszióra indul a világ legnépesebb országának vezetője, nagy kérdés, hogy mire mehet ezzel

Békemisszióra indul a világ legnépesebb országának vezetője, nagy kérdés, hogy mire mehet ezzel

Narendra Modi indiai miniszterelnök számos kritikát kapott korábban amiatt, hogy ellátogatott Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz. A világ legnépesebb országának kormányfője éppen akkor volt Moszkvában, amikor az oroszok egy gyermekkórházra mértek csapást az ukrán fővárosban, Modi mégsem kritizálta az eseményeket. Alig néhány héttel ezt követően a politikus kiköszörülheti a csorbát, hamarosan Kijevben rázhat kezet az ukrán elnökkel. A nagy kérdés, hogy ezzel mi pontosan a célja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 23. 12:18
×
×
×
×