eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Tatabánya, 2024. március 17.A magyar csapat ünnepel, miután megnyerte a férfi kézilabda olimpiai selejtezőtorna Magyarország - Portugália mérkőzését a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban 2024. március 17-én.Olimpiai kvótát szerzett a magyar válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Nagy László az olimpiai kijutásról: a hit és a küzdeni akarás diadala volt

A Magyar Kézilabda Szövetség elnökségi tagja azt mondta az InfoRádióban, hogy példaértékűen teljesítettek a magyar játékosok a Portugália elleni sorsdöntő mérkőzésen, amelyen szerinte az volt a kulcs, hogy a hajrára mindenki összeszedte magát, ugyanakkor elismerte: nem minden egyes játékelemben sikerült felülmúlni az ellenfelet. A találkozó legvégén fontos gólt szerző Bodó Richárd a csapat védekezését dicsérte.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, a magyar férfi kézilabda-válogatott kijutott a párizsi olimpiára, miután fordulatos mérkőzésen 30–27-re győzött Portugália ellen a tatabányai selejtezőtorna utolsó fordulójában. A sorsdöntő találkozó két nagy hőse a kilenc gólig jutó Imre Bence, valamint a tizenkét védést bemutató Bartucz László volt. A magyar férfi kézilabda-válogatott tizenkét év után szerepelhet újra az ötkarikás játékokon.

Nagy László az InfoRádióban azt mondta, végig nagyon izgult a lelátón a Portugália elleni meccsen, számára „borzasztóan hosszú” volt már a bemelegítés is, a játékosok azonban meglátása szerint higgadtak maradtak, koncentráltan és összeszedetten játszottak. A Magyar Kézilabda Szövetség elnökségi tagja úgy véli, egy nagyon változatos mérkőzést láthattak a nézők, és példaértékű volt az, amit a magyar játékosok „a pályára tettek”.

A mérkőzésen jól kezdett a magyar csapat, később azonban feljöttek a portugálok, majd a második félidő elején át is vették a vezetést. A korábbi világválogatott kézilabdázó kiemelte

a magyar játékosok kitartását és küzdeni akarását, aminek köszönhetően visszajöttek a meccsbe,

így a hajrában újra előnybe került Chema Rodríguez együttese, „onnantól kezdve pedig nem is engedte ki a győzelmet a kezéből”.

A Barcelona, a Szeged és a Veszprém korábbi játékosa nem emelt ki külön senkit a csapatból, szerinte mindenki hozzátette a magáét a nagy sikerhez. „Le a kalappal. Mindenkinek nagy gratuláció jár” – tette hozzá.

Nagy László csak akkor hitte el, hogy megvan az olimpiai kvalifikációt érő győzelem, amikor a játékvezetők lefújták a Portugália elleni mérkőzést. Mint fogalmazott, játékosként át kellett élnie számos negatív fordulatot egy-egy meccs véghajrájában, így pontosan tudta, a dudaszóig kell küzdeni, addig ugyanis bármi megtörténhet.

Elismerte, hogy nagyon jól teljesítettek a portugálok is, akiktől véleménye szerint sokat lehet és kell tanulni.

„Hazudnék, ha azt mondanám, hogy mindenben sikerült őket felülmúlnunk”

– jegyezte meg önkritikusan a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes.

Hozzátette: mindenképpen ki kell elemezni a tatabányai kvalifikációs torna mérkőzéseit, valamint példaértékűnek nevezte, hogy volt tartás és hit Chema Rodríguez csapatában. Nagy László úgy látta, voltak olyan játékosok, akik „kevésbé jól” kezdték a Portugália elleni összecsapást, a második félidő második felére azonban fel tudtak pörögni, ami nagyon kellett a győzelemhez. Szerinte ez igaz volt Bodó Richárdra is, aki a véghajrában kulcspillanatban lőtt nagyon fontos gólt.

Az olimpia még odébb van, most lehet élvezni a siker pillanatait

A párizsi olimpia férfi kézilabdatornájának mezőnye hétvégén véglegessé vált, a sorsolást április 16-án tartják a francia fővárosban. Az már biztos, hogy a magyar válogatott biztosan nem játszik a németekkel az ötkarikás játékok csoportkörében, mert azonos sorsolási kalapban szerepel velük. Nagy László egyelőre nem szeretne esélyeket latolgatni, szerinte most még nem kell foglalkozni az olimpiai célkitűzéssel, annak is meglesz majd az ideje. Úgy véli, a játékosoknak most ki kell élvezniük a siker minden pillanatát, mert nagyon megérdemlik.

Felhívta a figyelmet, hogy még az olimpia előtt, májusban vb-selejtezőt játszik a magyar válogatott Litvánia ellen, csak utána kerül igazán fókuszba Párizs, akkor lehet elkezdeni szép álmokat szövögetni.

A magyar férfi kézilabda-válogatott kilencedik alkalommal szerepelhet az olimpián, eddigi legjobb eredménye az 1936-os, az 1980-as, az 1988-as, a 2004-es és a 2012-es negyedik helyezés.

A Portugália elleni mérkőzés után készített interjúkat teljes terjedelmükben kedd este fél 8 után, az InfoRádió Hetes című magazinműsorában hallhatják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×