eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Mikler Roland a férfi kézilabda-világbajnokság negyeddöntőjében játszott Magyarország-Franciaország mérkőzésen az egyiptomi Alexandriában 2021. január 27-én.
Nyitókép: MTI/EPA/AFP pool

Mikler Roland: százszorosan motivált vagyok

Tunézia ellen kezdi meg az olimpiai selejtezőt a férfi kézilabda-válogatott. A csapatkapitány újra beleszagolna a párizsi levegőbe.

2012 után juthat ki újra az olimpiára a magyar férfi kézilabda-válogatott. Az akkori csapatból ketten maradtak: Lékai Máté és Mikler Roland. Utóbbi azt mondta az InfoRádiónak, hogy sikerült feltöltődnie azáltal, hogy kihagyta a januári Európa-bajnokságot.

„Nagyon motivált vagyok, jó visszatérni a fiúk közé. Fejben maximálisan feltöltődtem. Szellemileg annyira le tudja fárasztani az embert a hosszú ősz után a januári világverseny, hogy a játékosok szinte úgy jönnek vissza, hogy tavaszra kiégnek. Én nagyon éhesen és motiváltan vártam a tavaszi szezont” – emelte ki a válogatott csapatkapitánya.

A kapus a családjával töltött több időt, de plusz munkát is végzett – és a tévéből figyelte, ahogy a társak a németországi Európa-bajnokságon szerepelnek.

„Nagyon nehéz volt tévén keresztül szurkolni. Megfordult a fejemben, hogy rosszul döntöttem, de amikor arra gondoltam, hogy milyen megterhelő lehet nekik kétnaponta nehéz meccset játszani, ezzel tudtam nyugtatni magam, mert lehet, hogy károsabb lett volna a fizikai állapotomnak. Idegőrlő volt nézni a meccseket a tévében, az a legrosszabb, amikor nincs ott az ember és nem tud segíteni a társaknak. Sok éve nem volt ilyemben tapasztalatom, nagyon régen hagytam ki utoljára világversenyt. Nehéz volt, de szurkoltam nekik és büszke voltam” – mondta az ötödik helyezésről.

Mikler Roland örül annak, hogy jönnek a fiatalok kapusposzton is, akik a távollétében vagy majd utána is meg tudják oldani a feladatot, ezáltal könnyebb átadni a stafétát.

„Ezért is speciális ez a selejtező, mert én már voltam olimpián, tudom, hogy mennyi mindent tud adni egy ötkarikás szereplés.

Ez lehet pályafutásom utolsó nagy világversenye, százszorosan motivált vagyok, szeretnék kijutni” – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a közelmúltban a Szegeddel beleszagolt a párizsi levegőbe, szeretné a nyáron újra megtenni.

„Nagyon bízom a csapatban, azt érzem, hogy szépen összeálltunk és nagy dolgokra vagyunk képes. Tudjuk, hogy az ellenfelek milyen játékerőt képviselnek, ez a legerősebb csoport, ami nem feltétlenül szerencsés, még akkor sem, ha itthon lehetünk. Hiszek a csapatban, magunkban, fontos, hogy 5-6 ezer ember szurkol nekünk.

Más eredményt el sem tudok képzelni, nagyon szeretnék kijutni”

– emelte ki a 39 éves kapus.

Mikler Roland úgy számol, hogy Tunéziát mindenki le fogja győzni, utána pedig bármi megtörténhet. A norvég-portugálon látni lehet, hogy kit kell legyőzni a kijutáshoz, tehát már az első nap után okosabbak lesznek a kézilabdázók és a szurkolók is az esélyekről. Ezzel együtt az is elképzelhető, hogy három győzelem kell a körbeverés elkerüléséhez.

A magyar csapat nagyjából egy hete készül együtt, és csütörtök este Tunézia ellen kezdi meg a szereplését a tatabányai tornán, majd szombaton Norvégia, vasárnap pedig Portugália következik. Párizsba az első két helyezett jut ki. A mieink az Eb-ötödik keretre építenek, Mikler Roland mellett Pedro került be – Máthé Dominik sérülés miatt hiányzik. A norvég együttes tele van klasszisokkal Sander Sagosentől Harald Reinkindig, többségük a BL-ben vagy a Bundesligában edződik hétről hétre, az északiak kiemelkednek a csoportból. A gyors játékra képes, a 7 a 6-ot előszeretettel alkalmazó portugálokkal az utóbbi időben ki-ki meccseket játszottak Bánhidi Bencéék, és könnyen lehet, hogy a továbbjutás csak vasárnap este dől el.

A Mikler Rolanddal készült teljes interjú meghallgatható a Hetes című magazinban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×