eur:
389.65
usd:
364.04
bux:
68210.67
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A magyar játékosok, elöl Hanusz Egon, Bodó Richárd egyenlítő góljánál 28-28-as állásnál a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság 7. helyéért játszott Magyarország - Egyiptom mérkőzés utolsó másodperceiben a stockholmi Tele2 Arénában 2023. január 29-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Hanusz Egon: vissza kell most adni valamit a magyar szurkolóknak

A magyar férfi kézilabda-válogatott március 14-én kezdi az olimpiai kvalifikációs tornát Tunézia ellen Tatabányán. Az irányító Hanusz Egon szerint a csapat Tunézia ellen se mehet biztosra, Norvégia és Portugália ellen pedig kemény meccsre számít.

Chema Rodriguez szövetségi kapitány a napokban kijelölte a férfi kézilabda-válogatott keretét a tatabányai olimpiai selejtezőre. Az együttes a németországi Európa-bajnokságon ötödik helyen végzett csapatra épül, Mikler Rolanddal és Pedro Rodriguezzel kiegészülve.

Tagja a keretnek Hanusz Egon is. Az irányító az InfoRádióban arról beszélt, hogy már sokan gondolnak a március 14-17. közötti selejtezőre. „Hatalmas lehetőség ez a számunkra. Sikerült elérnünk, hogy olimpiai selejtezőt játszhassunk. Nem lesz könnyű dolgunk, de bármi megtörténhet, és úgy állunk hozzá, hogy ott szeretnénk lenni Párizsban.”

A válogatott Tunézia ellen kezd, és a Stuttgart játékosa szerint nem szabad abba a hibába esni, hogy lebecsülik az afrikai riválist. „Ránk jellemző, ha így állunk hozzá, akkor nehéz és szoros meccset játszunk, és ott a végén bármi történhet. Száz százalékot kell nyújtani Tunézia ellen is. Nem gondolkodunk előre.

Most az a legfontosabb, hogy az első meccset behúzzuk, és utána a következő kettőből ha egyet megnyerünk, akkor kint vagyunk Párizsban.”

Hanusz Egon szerint a norvégok ellen lesz nehezebb dolga a válogatottnak, az elmúlt évek alapján nem fekszik a játékuk. Az utolsó körben a portugálok elleni igazi ki-ki meccs lesz, ahol a legjobbat kell nyújtani.

A januári Eb már nem téma a játékosok között. „Persze jó érzés, hogy ilyen sikert értünk el, de nem szabad abba a hibába esnünk, hogy hátradőlünk, mert akkor nem fog sikerülni az olimpiai selejtező. Ugyanezt a munkát kell folytatnunk” – fejtette ki az irányító.

A 26 éves kézilabdázó szerint a hazai közönség plusz lesz a selejtezőn, és a 2022-es Eb-n történtek miatt van mit törleszteni, vissza kell adni valamit az akkori sikertelenség után a magyar szurkolóknak.

„Ha ez teher, akkor baj van, mindenképp motivációnak kell lennie a hazai pályának és a közönségnek”

– tette hozzá.

Az irányító egyetért a szövetségi kapitánnyal abban, ha csapatként játszanak, akkor bárkit megverhetnek.

Klubcsapata, a Stuttgart a 11. helyen áll a német bajnokságban. Szerződése lejár, és még nem tudja, hol folytatja, de olyan csapatban szeretne játszani, ahol a válogatotthoz hasonlóan a spanyol rendszert alkalmazzák.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×