eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Facebook/Magyar Kézilabda Szövetség

Ligetvári Patrik: a legkeményebb időszak következik, de nagyon várom

Csütörtökön a Bajnokok Ligájában, jövő héten pedig az olimpiai selejtezőn játszik sorsdöntő meccseket Ligetvári Patrik, a Veszprém és a válogatott kézilabdázója. Úgy érzi, jó esélye van a nemzeti csapatnak, hogy kijusson Párizsba, de még sok munkát kell elvégezni ahhoz, hogy ez sikerüljön.

Csütörtök este a Magdeburg ellen játssza utolsó mérkőzését a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a Veszprém. Ha a magyar együttes győz, akkor második helyen végez, ami automatikus negyeddöntős helyet ér. Ha nem tud nyerni, akkor csoportharmadikként éppen a Szegeddel találkozik majd a nyolc közé jutásért.

„A BL-ben eddig minden nagy csapat ellen sikerült nyernünk, igaz, buktunk, amikor nem kellett volna, de jobb, ha az erősebb ellenfeleket le tudjuk győzni, mert azt mutatja, hogy képesek leszünk a sorsdöntő meccseket is megnyerni” – foglalta össze az eddigi szereplést Ligetvári Patrik az InfoRádió Hetes című műsorában.

Az átlövő a Magdeburg ellen is kiélezett csatára számít. „Két éve volt már hasonló meccsünk, ami fontos helyezésekről döntött. Nehéz lesz, mert a németek legutóbb a Barcelonát is megverték. Ősszel mi nyertünk, de nem lehet kiindulni abból, hiszen a tavalyi BL-győztesről beszélünk, és bárki ellen képes jó teljesítményre.

Persze jó alap az őszi eredmény, de biztosan nehéz dolgunk lesz.”

Ligetvári Patrik szerint a Magdeburg tagjai az egy az egy elleni párharcokat jól vállalják, ebben a legjobbak, jól cseleznek, jó döntéseket hoznak, nagy tempót tudnak diktálni, erre figyelni kell.

A BL-párharc után sok idő nem marad a pihenésre, hiszen jövő héten a férfiválogatott az olimpiai selejtezőn érdekelt: Tatabányán március 14. és 17. között sorrendben Tunézia, Norvégia és Portugália lesz az ellenfél, a párizsi játékokra az első két helyezett jut ki.

„Jó esély van előttünk, meg tudjuk oldani, hogy kijussunk az olimpiára, de sok munkát kell még ahhoz elvégeznünk.

A legkeményebb időszak következik, de nagyon várom már” – emelte ki a 28 éves játékos.

Úgy érzi, tudnak a januári Európa-bajnokság ötödik helyére és az akkori lendületre építeni a jövő héten is. Az ellenfelekről is részletesen beszélt. Tunéziáról már érdeklődött Veszprémben az egyiptomi csapattársainál, akik januárban az Afrika-kupán játszottak ellenük. Akkor még egy fontos tunéziai kézilabdázó hiányzott, de a selejtezőn már ott lesz ő is, az afrikai csapatot sem lehet félvállról venni. Norvégiát régen tudta legyőzni a magyar együttes, Portugáliával pedig az utóbbi években jó meccseket játszott, volt köztük siker és vereség is.

„Annak örülnék a legjobban, ha az első két meccset megnyernénk, és a továbbjutás tudatában tudnánk játszani a csoportelsőségért” – mondta az átlövő.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×