eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Zalánki Gergő gólt dob a Magyarország-Horvátország vízilabda BENU Kupa férfi felkészülési tornán a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2021. július 3-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Ünnepre készül a férfi vízilabda-válogatott

Hétfőn a román csapat elleni csoportmérkőzésen a címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott is megkezdi szereplését a dohai világbajnokságon.

Varga Zsolt szövetségi kapitány együttese nyáron Fukuokában diadalmaskodott megszerezve ezzel Magyarország negyedik férfi világbajnoki címét, most fél évvel később arra készül, hogy először megvédje titulusát. Ez ugyanakkor duplán is bravúr lenne, hiszen a sportág történetében az eddigi húsz világbajnokságon mindössze kétszer volt címvédés: Jugoszlávia 1991-ben, Spanyolország pedig 2001-ben őrizte meg elsőségét.

A Fukuokában győztes csapat 15 fős keretében három változás történt: a kapus Lévai Márton, valamint Vigvári Vendel és Molnár Erik helyére a januári, horvátországi Európa-bajnokságon negyedik csapatban remeklő hálóőr, Bányai Márk, illetve Kovács Péter és Tátrai Dávid került be.

A torna elején várhatóan még nem lesz teljes a magyarok kerete, a tizedik világbajnokságára készülő olimpiai bajnok Varga Dénes ugyanis betegség miatt nem tudott elutazni a csapattal Dohába, viszont a tervek szerint hamarosan csatlakozik a társakhoz. Szerdán az Eb-bronzérmes Olaszország, pénteken pedig Kazahsztán lesz az ellenfél, a négyesből a csoportelső rögtön a negyeddöntőbe jut, míg a második és harmadik helyezettnek játszania kell a nyolc közé kerülésért.

A magyar válogatott Románia legjobbjai ellen kezdi meg szereplését a vb-n, a rivális 2013 után tér vissza a világbajnokságra, miután az Eb-n sikerült kiütnie a georgiaiakat az erről döntő találkozón. A két csapat a vb-ken eddig hatszor találkozott egymással, a magyarok mérlege százszázalékos, legutóbb decemberben a Komjádi uszodában rendezett E.ON Kupán 15-8-ra diadalmaskodtak a házigazdák.

A találkozón ünnepelheti 150. válogatottságát Angyal Dániel és Zalánki Gergő, a mérkőzést magyar idő szerint 18.30-kor játsszák, az összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×