eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Vigvári Vince (j) és az olasz Andrea Fondelli a férfi vízilabda Európa-bajnokság B csoportjában a harmadik fordulóban játszott Magyarország - Olaszország mérkőzésen a zágrábi Mladost uszodában 2024. január 8-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Fenik ránk a fogukat az olaszok - Faragó Tamás becsületes játékot vár a bronzmeccsen

Még van esélye a férfi vízilabda-válogatottnak felállni az európai torna dobogójára, Faragó Tamás olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó szerint azonban már nem feltétlenül az éremről szól a verseny.

Tegnapelőtt egy nagyon jól játszó magyar válogatottat láthattunk, de egy még jobb horvát válogatottat, akik statisztikai adatokban is jobbak voltak nálunk - nyilatkozta az InfoRádióban Faragó Tamás olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a Nemzet Sportolója. Annyival kommentálta még a találkozót, hogy "van ez így, előfordul". Hozzátette, sok egyéb dologban, például az emberhátrány kihasználásában, akciógólokban is jobbnak bizonyult a horvát együttes. Mint mondta, valószínűleg a rutin döntötte el, hogy a kritikus helyzetekben ők hozták a jobb döntéseket.

Faragó Tamás elárulta: semmit sem várt a magyar válogatottól, de aztán eljött a pillanat, a csoda, onnantól kezdve viszont már mindent. Hozzátette, az elvárásoknak nem egyszerű megfelelni, főleg a fiatal, rutintalanabb játékosoknak. Viszont, ahogy fogalmaz, hirtelen ők is átérezték, hogy nagy felelősséggel jár minden lövés, döntés, védés.

Az olasz válogatottal játszandó bronzmérkőzés kapcsán nem vár többet, mint egy jó, becsületes játékot.

Mint mondta, látta a spanyol-olasz mérkőzést, amit drámaiként jellemzett az olaszok 14 százalékos lövési arányával, illetve a spanyol kapus 78 százalékos, vagy annál is magasabb védelem-arányával úgy, hogy az olasz kapus is jól védett - jegyezte meg. Leszögezte, szerinte a vízilabdának nem tesz jól, ha a védekezésen dől el a győzelem. Mint mondta, ha a kapus a mezőny legjobbja, ott valami nem stimmel. És hiába vannak az olaszoknál világklasszis játékosok, ezt a lövőszázalékot biztosan javítani akarják - fűzte még hozzá az olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó.

A női vízilabda Európa-bajnokságon elért ötödik hely kapcsán azt mondta a Nemzet Sportolója, hogy gondolkodni van idő, de töprengeni viszont nincs, mert két hét múlva kezdődik a világbajnokság és ott mindenképpen olimpiai kvótát kell szereznie a válogatottnak. Ráadásul, mint mondta, a negyeddöntőben az amerikai vagy a holland együttessel kerülnek majd össze a magyarok, tehát komoly feladat vár lányainkra. De, mint mondta, többször bizonyították már, hogy bármikre képesek - arra is, amit most nyújtottak, és arra a csodára is, amit korábban világversenyen már elértek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×