eur:
389.17
usd:
362.52
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Németh Nándor, a 100 méteres gyorsúszás hazai csúcstartója, az úszóválogatott tagja (b) és edzője, Plagányi Zsolt a Duna Arénában 2022. június 14-én, a magyarországi vizes vb kezdete előtt négy nappal. 191 ország jelezte részvételét a június 18-án kezdődő és július 3-ig tartó, a szervezők szerint elképesztően magas színvonalúnak ígérkező vizes világbajnokságon.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Plagányi Zsolt a dohai vb-re készíti úszóit, de a párizsi olimpia a cél

Dubajban készül Németh Nándor és Kovács Benedek a februári dohai világbajnokságra, mindkét versenyzőtől döntős szereplést vár az edzőjük.

Jó szereplést vár két tanítványától, Németh Nándortól és Kovács Benedektől a februári dohai úszó-világbajnokságon Plagányi Zsolt. A BVSC edzője az InfoRádióban elmondta, a vb előtt január 20-tól már Dubajban edzőtáboroznak majd, és onnan mennek át február 8-án a világbajnokság helyszínére.

Arról is beszélt, hogy Kovács Benedeknek koronavírus-fertőzés miatt ki kellett hagynia két hetet és a rövidpályás Európa-bajnokságot is, de most már teljes erőbedobással tud készülni. A vb előtt naponta kétszer két óra úszóedzés és egy egy-másfél órás szárazföldi edzés vár a versenyzőkre, és a terhelést majd csak a verseny előtt csökkenti az edző.

"Nyilván a fő csapásirány az olimpia, de mivel világbajnokság van, azt is jól kell abszolválni. Célunk a versenyiram kialakítása, speciális felkészülés a versenyre, és aztán ha túl vagyunk rajta, akkor egyenesen beleállunk az olimpiai felkészülésbe" – mondta Plagányi Zsolt.

A szakember azt is elárulta, hogy Németh Nándor 100 és 200 méteres gyorsúszásban indul, illetve tagja lesz a a 4x100-as gyorsváltónak. Ő már rendelkezik 100-on olimpiai A-szinttel, ezért a fő cél, hogy 200 méteren is kvalifikálja magát, ebben némileg hátráltatja, hogy a váltóban is el kell indulnia. Ezenkívül 1100 méteren tavaly Fukuokában döntős volt a nagyon erős mezőnyben, ezt kellene megismételni, de még jobb eredménnyel. "Egyéni csúccsal került a döntőbe, de ot már nem sikerült megjavítania az idejét. Ezen dolgoztunk, hogy a harmadik úszás jobb legyen" – mondta az edzője.

Kovács Benedek, aki világbajnoki ötödik volt 200 háton, Dohában 100 és 200 méteres hátúszásban áll rajthoz, ő 200 háton erős olimpiai A-szinttel rendelkezik, induló helyen van, de 100 háton nincs, az is cél, hogy megszerezze az indulási jogát 100 háton is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×