eur:
390.58
usd:
366.01
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Mihók Attila (b3) és Cseh Sándor (b), a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitányai játékosaikkal a női vízilabda Európa-bajnokság negyeddöntőjében játszott Olaszország - Magyarország mérkőzésen az eindhoveni Pieter van den Hoogenband uszodában 2024. január 9-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

"Essen le a tantusz!" - Faragó Tamás kemény kritikát mondott a női vízilabdázókról

A lányok elsősorban túlélni akarták a mérkőzéseket és nem megélni. Egészen más energiaszintje van, ha az ember nyerni akar, és egészen más, ha nem akar kikapni – mondta az olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó az Olaszország ellen elveszített Európa-bajnoki negyeddöntő után.

A magyar női vízilabda-válogatott 12-11-re kikapott az olaszoktól a hollandiai Európa-bajnokság negyeddöntőjében, így nem szerezhet olimpiai kvótát a kontinensviadalon, és legfeljebb az ötödik helyen végezhet.

Faragó Tamás olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a Nemzet Sportolója az InfoRádióban az eredményről azt mondta: fájdalom. Mint fogalmazott, sokkal többet várt a női válogatottól, és számára nem is a vereség volt a feltűnő, hanem az, hogy nem lehetett látni a megalkuvás nélküli győzni akarást a magyar játékosokon.

"Ez a legfontosabb.

A lányok elsősorban túlélni akarták a mérkőzéseket és nem megélni.

Egészen más energiaszintje van, ha az ember nyerni akar, és egészen más energiaszintje van, ha nem akar kikapni" – magyarázta a pólólegenda.

Az egykori szövetségi kapitány arra is emlékeztetett, hogy mindig "a játékosok csinálják az edzőt", és a legjobb játékosok mindig képesek érdemben befolyásolni a mérkőzések kimenetelét.

A magyar válogatottból ezúttal csak Garda Krisztina mutatott kiemelkedő teljesítményt az olaszok ellen, Faragó Tamás szerint az hiányzott, hogy a többiek is felnőjenek Garda mellé, akiről azt mondta, olyan kiváló lövőtechnikával rendelkezik, hogy a férfimezőnyben is megállná a helyét.

A szakember a kapusoktól is jobb teljesítményt várt, külön megemlítette Magyari Aldát.

"Megválasztották két évvel ezelőtt a világ legjobb kapusának, ő maga állította fel ezt a szintet, ezt a minőséget, és ennek nem tudott megfelelni. Hogy mi volt az oka, azt nem tudom, de az biztos, hogy mindenki többet vár tőle" – mondta Faragó Tamás.

A válogatottra még két mérkőzés vár az 5.-8. helyért zajló helyosztókon, már gyengébb, papíron könnyen verhető ellenfelek ellen, de ezek a meccsek is fontosak lehetnek a felkészülésre a február elején Dohában kezdődő világbajnokságra, ahol jó szerepléssel még olimpiai kvótát lehet szerezni, kettőt osztanak ki ott. Faragó Tamás szerint elsősorban arra van szükség, hogy minden játékosnál "leessen a tantusz".

"A túlélésért kimenni felesleges. Vagy nyerni akarunk, és a legmagasabb célokat tűzzük ki magunk elé, ez a torna végső győzelme, vagy akkor vállaljuk ennek a következményét.

A magyar válogatott továbbra is rendelkezik olyan klasszisjátékosokkal, akik a mérkőzést érdemben befolyásolni tudják, és azt gondolom, hogy a szakvezetés is levonta a tanulságot, és pontosan tudja, hogy kire, mikor, mennyire lehet számítani" – mondta az olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×