eur:
389.32
usd:
359.15
bux:
68095.19
2024. május 30. csütörtök Janka, Zsanett
Kapás Boglárka (b) és Sebestyén Dalma (j) a női 200 méteres pillangóóúszás döntőjében rajtol a Győr Open elnevezésű úszóviadalon a győri Aqua Sportközpontban 2023. december 16-án.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Meghökkentő összeállítású a magyar úszóválogatott

Sós Csaba szövetségi kapitány egy kivétellel csak a már olimpiai A-szintet teljesített úszókat nevezi egyéniben a február 2. és 18. között Dohában sorra kerülő olimpiai kvalifikációs vizes világbajnokságra.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint a szokottnál kisebb csapattal vesz részt a vb-n a válogatott, de a szóba jöhető úszók közül sem mindenki lesz ott a rajtnál, mivel a 200 háton címvédő Kós Hubert nem szakítja meg az arizonai olimpiai felkészülését a verseny miatt.

Holló Balázs esetében a kapitány eltekintett az A-szintes kritériumtól, mivel ő döntőt úszott a fukuokai vb-n, és talán épp Dohában teljesíti majd a párizsi szintet.

További úszók néhány napra érkeznek majd Dohába, Sós Csaba ugyanis még a vegyesváltókban is lát esélyt az ötkarikás kvótaszerzésre.

Az Egyesült Államokban tanulók közül Kós klubtársa, Sárkány Zalán esetleg engedélyt kaphat, hogy 1500 méteren ússzon, illetve még Ábrahám Minna és Kalmár Aliz megjelenésére is lehet esély.

A nyíltvízi úszóknál a legutóbbi világkupán elért helyezések alapján Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid kap lehetőséget, Gálicz Péter tartalékként utazik, míg a nőknél Fábián Bettina és Szimcsák Mira utazik, valamint Olasz Anna lesz a tartalék.

Az elnökség emellett jóváhagyta, hogy

az eredetileg júniusra tervezett országos bajnokságot tavasszal rendezzék meg,

így arra április 9. és 12. között, előreláthatólag a Duna Arénában kerül sor az Európa-bajnokság nemrég bejelentett időpontja (június 10-23.) miatt.

Férfiak:

Betlehem Dávid, Holló Balázs, Jászó Ádám, Kovács Benedek, Márton Richárd, Németh Nándor, Rasovszky Kristóf, Szabó Szebasztián, Telegdy Ádám, (Sárkány Zalán?).

Nők:

Késely Ajna, Molnár Dóra, Pádár Nikolett, Sebestyén Dalma, Szabó-Feltóthy Eszter.

Vegyes váltó:

Kalmár Aliz (Békési Eszter?), Komoróczy Lora, Senánszky Petra, Ugrai Panna, Sós Dániel, Mészáros Dániel, Kapás Boglárka, (Ábrahám Minna?).

Nyílt víz:

Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid, Gálicz Péter (tartalék), Fábián Bettina, Szimcsák Mira, Olasz Anna (tartalék)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemzők az EP-választásról: egyszemélyes pártoknál gyakori, hogy Brüszelből csinálnak belpolitikát
Aréna

Elemzők az EP-választásról: egyszemélyes pártoknál gyakori, hogy Brüszelből csinálnak belpolitikát

Az Európai Parlament szerepéről, a választás tétjéről és az Európai Bizottság várható elnökéről is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Kalas Vivien, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense és Rajnai Gergely, a Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.31. péntek, 18:00
Dobrev Klára
a DK árnyék-miniszterelnöke, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője
Háromhetes mélypontjára esett a forint

Háromhetes mélypontjára esett a forint

Kedd délután óta gyakorlatilag megállás nélkül gyengült a forint a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben a 390-es szintet is megközelítette az árfolyam csütörtökön, majd a vártnál minimálisan jobb amerikai GDP-adat mellett is hirtelen erőre kapott és 389 alá bukott a jegyzés. A holnapi amerikai inflációs adat még a mai GDP-adatnál is fontosabb lesz, amely akár komolyabb kilengéseket is hozhat a forint piacára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 30. 16:20
×
×
×
×