eur:
389.29
usd:
362.98
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Szilágyi Áron, miután vesztett az amerikai Eli Dershwitz ellen a milánói vívó- világbajnokság férfi kardversenyének elődöntőjében 2023. július 25-én. A magyar versenyző bronzérmes lett.
Nyitókép: MTI Fotószerkesztőség/Illyés Tibor

Egy lépéssel közelebb Szilágyi Áron a NOB sportolói bizottságához

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottsága elfogadta a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó, Szilágyi Áron kandidálását a sportolói bizottságba.

"Nagyon izgalmas ez az egész folyamat, még én is csak tanulom az egészet, hogy mi mit követ, milyen lépéseken keresztül lehet addig eljutni, hogy valakire szavazni lehessen" - idézte a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapja Szilágyit, aki az egyetlen vívó a kandidálók között.

"Ez a mostani egy fontos lépés volt, nagyon örülök, hogy a NOB méltónak találta a személyemet a jelöltségre. Mindig is fontos volt számomra a versenyzők érdekvédelme, legyen szó a Nemzetközi Vívószövetségről, vagy akár a MOB sportolói bizottságáról. A NOB-tagság újabb hatalmas kihívás lenne, amely során egy kicsit visszaadhatnék a sok jóból, amit kaptam a sporttól, és megoszthatnám a tapasztalataimat" - fűzte hozzá a 33 éves klasszis.

A NOB sportolói bizottságában a párizsi játékok végével lejár olimpiai bajnok úszó Gyurta Dániel mandátuma, és a MOB elnöksége - a pályázati anyagok áttekintése és a háromtagú előkészítő bizottság javaslata alapján - Szilágyi Áront javasolta új jelöltnek. Megválasztása esetén a megbízatás nyolc évre szólna, és egyben NOB-tagságot jelentene. A párizsi olimpián résztvevő sportolók az ötkarikás játékok idején választják majd meg a négy új tagot a NOB szerdai közleménye alapján 32 jelentkező (18 nő és 14 férfi) közül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×