eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
Szilágyi Áron, miután vesztett az amerikai Eli Dershwitz ellen a milánói vívó- világbajnokság férfi kardversenyének elődöntőjében 2023. július 25-én. A magyar versenyző bronzérmes lett.
Nyitókép: MTI Fotószerkesztőség/Illyés Tibor

Egy lépéssel közelebb Szilágyi Áron a NOB sportolói bizottságához

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottsága elfogadta a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó, Szilágyi Áron kandidálását a sportolói bizottságba.

"Nagyon izgalmas ez az egész folyamat, még én is csak tanulom az egészet, hogy mi mit követ, milyen lépéseken keresztül lehet addig eljutni, hogy valakire szavazni lehessen" - idézte a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapja Szilágyit, aki az egyetlen vívó a kandidálók között.

"Ez a mostani egy fontos lépés volt, nagyon örülök, hogy a NOB méltónak találta a személyemet a jelöltségre. Mindig is fontos volt számomra a versenyzők érdekvédelme, legyen szó a Nemzetközi Vívószövetségről, vagy akár a MOB sportolói bizottságáról. A NOB-tagság újabb hatalmas kihívás lenne, amely során egy kicsit visszaadhatnék a sok jóból, amit kaptam a sporttól, és megoszthatnám a tapasztalataimat" - fűzte hozzá a 33 éves klasszis.

A NOB sportolói bizottságában a párizsi játékok végével lejár olimpiai bajnok úszó Gyurta Dániel mandátuma, és a MOB elnöksége - a pályázati anyagok áttekintése és a háromtagú előkészítő bizottság javaslata alapján - Szilágyi Áront javasolta új jelöltnek. Megválasztása esetén a megbízatás nyolc évre szólna, és egyben NOB-tagságot jelentene. A párizsi olimpián résztvevő sportolók az ötkarikás játékok idején választják majd meg a négy új tagot a NOB szerdai közleménye alapján 32 jelentkező (18 nő és 14 férfi) közül.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: van, ami sokkal fontosabb, mint a mielőbbi kibocsátáscsökkentés

Szakértő: van, ami sokkal fontosabb, mint a mielőbbi kibocsátáscsökkentés

Az Európai Unió országai tudatosan törekednek arra, hogy féken tartsák a klímaváltozást okozó káros anyagok kibocsátását. Magyarország kibocsátását a globális skálán még statisztikailag is nehéz kimutatni, mégis komoly erőfeszítéseket tesz a klímasemlegesség eléréséért. Zay Balázzsal, a Klímapolitikai Intézet vezető kutatójával beszélgettünk.

Megerősítették az Orbán-Trump találkozó időpontját

Orbán Viktor miniszterelnök március 7-én Washingtonban Kevin Roberts-szel, a leghíresebb amerikai konzervatív kutatóintézet, a Heritage Alapítvány elnökével folytat panelbeszélgetést "az Egyesült Államok és Magyarország kapcsolatainak jövője" címmel, a magyar stratégiai gondolkodásról a kialakuló globális biztonsági, gazdasági és társadalmi konfliktusok korszakában - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×