eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Unsplash.com

Kiadók az utolsó helyek: megvannak az Eb-pótselejtezők párosításai

A finn labdarúgó-válogatott került az A divíziós ágra az Európa-bajnokság pótselejtezőjének csütörtöki, nyoni sorsolásán, ahol kialakult az is, hogy az egyes ágak döntőinek melyik ország nemzeti együttese lesz majd a házigazdája.

A pótselejtező résztvevőinek névsora a selejtezősorozat végeztével, a Nemzetek Ligája előző idényében elért eredmények alapján alakult ki.

Az NL élvonalát jelentő 16 válogatott közül mindössze Lengyelország és Wales nem jutott ki egyenes úton a kontinensviadalra, így ez a két gárda pótselejtezőn javíthat. Az A divíziós ágat viszont fel kellett tölteni: az egyik csapat a D divíziót megnyerő Észtország, míg a másik a másodosztályt jelentő B divízióból a sorsolás eredményeként Finnország lett. A pótselejtező elődöntőjében a lengyelek az észteket, Wales pedig a finneket fogadja, a finálét pedig a Wales–Finnország elődöntős párharc továbbjutójának otthonában rendezik majd.

A második vonal négy csoportgyőztese közül Izrael és Bosznia-Hercegovina nem kvalifikálta magát, hozzájuk Izland és Ukrajna csatlakozott, előbbi az izraeliekkel, utóbbi pedig a bosnyákokkal játssza majd a pótselejtezős elődöntőt idegenben. A sorsolás szerint a finálét a bosnyák-ukrán párharc továbbjutójának pályaválasztása mellett rendezik.

Az NL harmadosztályából a török és a szlovák csapat vívta ki egyenes úton a részvételt, előbbi csoportgyőztes volt, így legjobb csoportmásodikként Luxemburg csatlakozhatott a másik három első helyezetthez, a párosítást pedig nem is kellett kisorsolni: Georgia Luxemburgot, Görögország pedig Kazahsztánt látja vendégül az elődöntőben, a döntőt pedig majd a georgiai–kazah összecsapás továbbjutójának otthonában rendezik.

A pótselejtező három ágának elődöntőire március 21-én kerül sor, míg a három finálét, melyeken gazdára talál az utolsó három kiadó Eb-hely, március 26-án rendezik.

A selejtezősorozatból húsz válogatott – köztük a magyar – csatlakozott a házigazda Németországhoz.

Az Európa-bajnoki pótselejtező párosítása:

A divíziós ág:
elődöntők:

  • Lengyelország–Észtország
  • Wales–Finnország

B divíziós ág:
elődöntők:

  • Izrael–Izland
  • Bosznia-Hercegovina–Ukrajna

C divíziós ág:
elődöntők:

  • Georgia–Luxemburg
  • Görögország–Kazahsztán
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×