eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nádas Bence, Csizmadia Kolos, Kuli István és Tótka Sándor második helyen ér célba a férfi kajak négyesek 500 méteres versenyének döntőjében az olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon Duisburgban 2023. augusztus 25-én. Ezzel az egység tagjai négy férfi olimpiai kvótát szereztek.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Tótka Sándor: a kajaknégyes kemény munkával, apránként építkezik

Az olimpiai bajnok Tótka Sándor szerint nagyon fontos, hogy a magyar férfi kajakozók megszerezték mind a hat párizsi kvótát, és a négyes bravúros világbajnoki ezüstérme nagy lökést adott az új szezon kezdetéhez.

Az UTE versenyzője az InfoRádióban arról is beszélt, hogy az Európa Játékok után mélyről kellett felállniuk, de sikerült, s a vb-n a németek még három tizedmásodperccel gyorsabbak voltak, de mögöttük a mezőnyt már a magyar négyes vezette.

"Ebből a helyzetből kell tovább haladni, méghozzá lépésről lépésre, de az irány már jó" – mondta az olimpiai bajnok versenyző, és megjegyezte:

bár a végső cél az olimpia a cél, de pillanatnyilag arra törekednek, hogy hétről hétre mindig egy kicsivel jobbak legyenek.

Az őszi vízi edzéseken a spanyolországi edzőtáborozással zárulnak. Decemberben kezdődik az erősítés: az úszás és a futás, valamint a konditermi munka, ezeket január végén egy meleg vízi tábor követi Dél-Afrikában. Az első komoly cél pedig az olimpiai válogató lesz – ismertette a válogatott programját az UTE kajakozója.

Noha a kajak alapvetően egyéni sport, nagyon fontos a négyes tagjai között a zökkenőmentes együttműködés. "Szerencsére, mi négyen remekül megértjük egymást, még csak apró súrlódások sincsenek köztünk" – mondta Tótka Sándor, majd azzal folytatta, hogy mindenki pontosan tudja, mit akar és miben tud még fejlődni. Nagyon odafigyelnek egymásra is, hiszen a kvótát mégiscsak együtt szerezték és közösen kell kiaknázniuk ezt a lehetőséget.

Tótka Sándor már alig várja, hogy Nádas Bencével párosban is indulhasson. 500 méteren először majd Sevillában készülnek együtt. "Bár Bencével megnyertük a Világkupát, de a felkészülésünk nem volt zökkenőmentes. Mind a ketten tisztában vagyunk azzal, hogy miben tudunk még fejlődni" – tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×