eur:
389.14
usd:
364.33
bux:
68069.95
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Narendra Modi indiai miniszterelnök a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott megbeszélései közben a Brazíliát, Oroszországot, Indiát, Kínát és Dél-Afrikát tömörítő BRICS-csoport 11. csúcstalálkozójának első napján, a brazíliavárosi Itamaraty-palotában 2019. november 13-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Pavel Golovkin

Újabb érv India olimpiarendezése mellett

Kormánytámogatás alakult ki a pályázat mentén, és a NOB elnöke is lát benne fantáziát. A 2036-os játékokat vették célba.

Narendra Modi, India miniszterelnöke szerint országa készen áll a 2036-os olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére.

A legkisebb indiai állam, Goa öt városában, több mint tízezer sportoló részvételével zajló 37. Nemzeti Játékok megnyitóján mondott beszédében a kormányfő hangoztatta, hogy az ország minden téren, így a sportban is előre haladt a fejlődésben, és "2036-ra India az egyik legnagyobb gazdasági hatalom lesz a világon".

"Ezért válik addigra az olimpiarendezés is könnyebbé számunkra. Megemeltük a sporttal kapcsolatos büdzsét, az idei központi sportköltségvetés háromszorosa a kilenc évvel ezelőttinek" - idézte Modit az insidethegames.biz portál. A miniszterelnök megemlítette, hogy India kész megszervezni a 2030-ban esedékes nyári ifjúsági olimpiát is.

A NOB októberi ülése előtt Thomas Bach elnök úgy fogalmazott: "erős érv" szól India mellett, hogy olimpiának adjon otthont.

Szeptember végén Andrzej Duda államfő jelentette be, hogy Lengyelország megpályázza a 2036-os nyári olimpia rendezését, emellett Mexikó és Indonézia jelentkezése is várható. Az érdeklődőkhöz Törökország, Magyarország, valamint a közel-keleti régió országai közül néhány csatlakozhat még.

A NOB a 2032-es olimpiát már odaítélte az ausztráliai Brisbane-nek, míg jövőre Párizsban, 2028-ban pedig Los Angelesben lesz a világ legnagyobb nyári multisport eseménye.

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×