eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Willi Orbán, a magyar (b) és Mojmir Chytil, a cseh válogatott játékosa a Magyarország - Csehország barátságos labdarúgó mérkőzésen a budapesti Puskás Arénában 2023. szeptember 10-én.
Nyitókép: Illyés Tibor

„Már kicsiként is mindenbe belerúgott, ami gömbölyű volt” – Willi Orbán édesapja mesélt fia gyerekkoráról

A 43-szoros magyar válogatott védő édesapja Oroszlányban él, ahol gyermekkorában sokat megfordult nyaranta a futballista.

Willi Orbán, az RB Leipzig labdarúgócsapatának hátvédje sérülés miatt nem tagja jelenleg a magyar válogatott keretének és szeptember 3-a óta nem lépett pályára a Bundesligában sem, azonban már közeleg a visszatérése.

A lengyel édesanyától és magyar édesapától már a németországi Kaiserslauternben született belső védő jobb térde a magyar nemzeti együttes csehek elleni, 1–1-es döntetlennel zárult szeptemberi felkészülési meccsén sérült meg.

Édesapja, Orbán Vilmos Oroszlányban él. Miután a szülők elváltak, Willi Orbán édesanyjával Németországban maradt, de nyaranta sok időt töltött Oroszlányban az apjával, aki az OrigoSportnak adott nyilatkozatában beszélt fia sérüléséről, és arról is, milyen gyerek volt a kis Willi.

„Már kiskorában is automatikusan mindenbe belerúgott, ami gömbölyű volt, vagy gurult. Összetört pár porcelán vázát is”

– idézte fel emlékeit az interjúban az édesapa, aki azt is elárulta, hogy a fia már tizenéves korában nagyon tudatosan állt a sporthoz, odafigyelt arra, hogy mit eszik és mit iszik.

„Kicsit türelmesnek kell lennem, hogy aztán újult erővel térjek vissza a pályára” – nyilatkozta Willi Orbán még a magyar–szerb Eb-selejtező előtt, melyet 2–1-re nyert meg Marco Rossi csapata a Puskás Arénában. Édesapja elmondta: Willi Orbán harcos típus. Akkor is, ha labdát kap, és akkor is, ha egészségi állapotáról van szó. „Még egy térdsérüléssel is bátran felveszi a harcot” – fogalmazott Orbán Vilmos.

Lipcsei szerződéshosszabbítás

Willi Orbán nemrég két évvel, 2027-ig szerződést hosszabbított az RB Leipzig csapatával, amely jelenleg a 6. helyen áll a német bajnoki tabellán. A 43-szoros magyar válogatott futballista 2015-ben a Kaiserslauterntől érkezett a Leipzighez, amelynek színeiben azóta 292 mérkőzésen lépett pályára, ezeken pedig 27 gólt szerzett. Legnagyobb sikereként tavaly és idén is Német Kupát nyert az együttessel, amellyel augusztusban a német Szuperkupát is elhódította a Bayern Münchent legyőzve.

„Nyolc év után otthon érzem magam Lipcsében. Ez egy csodálatos város, nagyszerű rajongókkal. Egyedülálló az RB Leipzigben játszani” – mondta a klub honlapjának szerződése meghosszabbításakor.

Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×