eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 15-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Sós Csaba: Milák Kristóf szenved

A tervek szerint az olimpiai bajnok Milák Kristóf már az egy hónap múlva esedékes budapesti Világkupa-versenyen medencében lehet - jelezte az InfoRádióban Sós Csaba szövetségi kapitány. Arról is beszélt, hogy januártól elsősorban az olimpiai A-szintes versenyzők kapnak támogatást.

Több változás jön a magyarországi élvonalbeli úszásban, több versenyre lehet számítani, ráadásul rangos, nemzetközi versenyekre; a magyar bajnokságok is idomulnak a világtrendhez, egyrészt áprilisról nyárra kerül, másrészt számonként nem kettő, hanem három úszás lesz, előfutam, középdöntő és döntő, ám így is négynapos marad, nem lesz hosszabb – közölte Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya.

Részletekben "nem akart elveszni", annyit azonban elárult, az ob-döntőben már csak négy úszó szerepel majd, a középdöntőkben úsznak nyolcan.

Még az sem körvonalazódott pontosan, hogyan viszonyul ez az olimpiai szerepléshez.

"Meglátjuk. Június 23-án van az utolsó versenynap, és addig lehet olimpiai A-szintet úszni. Egyrészt ott véglegesen eldől, hogy ki az, aki részt vehet az olimpián, ki nem. A másik, hogy vannak védett úszók, azoknak a felkészülését segíti a verseny, a formába hozás eszköze, emlékeztetnék rá, hogy annak Idején Darnyi Tamás ilyen helyzetben végigúszta az összes versenyszámot 50 m melltől 1500 m gyorsig, de Egerszegi Krisztinát is megtalálni mellúszóként országos bajnokságokon dobogón" – idézte fel a kapitány.

Addig azonban még nagyon sok verseny lesz. Nemsoká jön a berlini Vk-verseny néhány magyarral, aztán jön Athén, Budapesten viszont olyanok is ott lehetnek, akik nem tartoznak a válogatotthoz. Erről Sós Csaba azt mondta, az úszók októberben ebből "érzékelhető pénzt" fognak keresni, a másik: épp a felkészülést szakítja meg, kvázi színesíti egy ilyen viadal, ennek "minden úszó örül".

Milák Kristóffal kapcsolatban "jelentős eltérésnek" nevezte, hogy korábban le sem ment az uszodába, most pedig lemegy és úszik.

"Szenved, ez egészen biztos, reméljük, minél hamarabb visszarázódik a rendes kerékvágásba, azt remélem, Budapestre már eljuthat arra a szintre, hogy ő is versenyezhessen."

Jövő februárban Dohában pedig világbajnokság lesz, az ottani kerettel kapcsolatban azt mondta, "valószínűleg az olimpiai A-szintesek úszhatnak", rajtuk kívül pedig a váltó kvalifikációja lesz szempont az olimpiára.

A válogatottba kerülés nem szigorodik, de azt Sós Csaba tisztázta, aki olimpián az időeredménye alapján indulhat, az kap majd támogatást az ötkarikás játékokra való felkészüléséhez.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×