eur:
389.42
usd:
363.23
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Milák Kristóf, a férfi 50 méteres gyorsúszás második helyezettje a 18. rövidpályás úszó országos bajnokságon Kaposváron 2022. november 17-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Edzői intelem: "akkor fogom odaállítani egy versenyre Milák Kristófot, ha értelmesen le tudja úszni"

Már készül az új szezon versenyeire az olimpiai bajnok Milák Kristóf, aki hétfőn rövid nyilatkozatban jelezte, hogy visszatért az edzésekhez. Az úszó a nyáron alapvetően pihent, feltöltődött. Virth Balázs, az úszóklasszis edzője az InfoRádió Vegyesúszás című magazinműsorában azt is elmondta, Miláknak az lehet ideális, ha 6-8 hetente versenyez.

Állítása szerint "éhesen várja a versenyeket" - fogalmazott az InfoRádió Vegyesúszás című magazinműsorában Virth Balázs, az olimpiai, világ és Európa-bajnok úszó Milák Kristóf edzője, aki "pozitívan látja a helyzetet", a világkupa-versenyek persze nagyon közel vannak már - október -, ott lehet viszont majd meglátni, valóságosan milyen állapotban van a sportoló a nyári, pihenéssel töltött leállás után.

Kondíciójáról szólva a mester elmondta, "nyilván ilyenkor elölről kell kezdeni három-négy hét után, és most majdnem a dupláját hagyta ki annak, mint amit szokott; hízékony alkatnak nem nevezném, de az erejét, állóképességét vissza kell szerezni".

Milák Kristóf jelenlegi erejét "kezdetlegesnek" nevezte,

de most ennél részletesebben nem értékelne, majd néhány hét múlva, igaz, az első vk-versenyeken még nem lesz olyan állapotban, hogy versenyezni tudjon, emiatt pedig még néhány tárgyalás is hátravan a szövetséggel, hogy találjanak megoldást.

Márpedig a vk-sorozat eljön Budapestre is októberben, az addig tartó idő első két hete kulcsfontosságú lehet Virth Balázs szerint, ráadásul épp akkor lesz az edzésektől a legfáradtabb állapotban, amikor a versenyzést kellene elkezdenie; "ettől függetlenül szeretne elindulni, de én akkor fogom odaállítani, ha értelmesen le tud úszni egy versenyszámot" - szögezte le.

Emellett azt is gondolja, hogy Milák Kristóf olyan versenyző, akinek 6-8 hetente megmérettetés kell, ezért bár korábban azt gondolták Sós Csaba szövetségi kapitánnyal, hogy a februári világbajnokságot elengedik, ez mégis változhat, mert "fenntartja a motivációt". A decemberi rövid pályás Eb viszont komolyan kérdéses, karácsonykor egy hét leállás után jön a 8 hetes felkészülés a dohai világversenyre.

Sajtóbeli szerepléseivel kapcsolatban - elmondása szerint - Milák Kristófnak autonómiája van, és mivel nem szeret nyilatkozni, az edző "fülét sokan rágják", hogy vegye rá egy-egy szereplésre, hiába.

"Ezeket a dolgokat azért nem veszem fel, mert egy edzőnek nem dolga rábeszélnie a versenyzőjét olyan dolgokra, amiket nem szeret, amúgy is ezt teszi 0-24-ben, rá kell vennie a szárazföldi munkára és a vízi edzésre" - fogalmazott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×