eur:
389.47
usd:
362.85
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Szalai Attila labdarúgó a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott edzésén tartott sajtótájékoztatón a telki edzőközpontban 2021. május 21-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Szalai Attila: két elkerülhető gólt kaptunk

Két elkerülhető találat miatt kapott ki csapata, a Hoffenheim a jegyzőkönyvbe öngóllal bekerülő Szalai Attila szerint a győztes találatot szerző Sallai Rolandot a soraiban tudó Freiburgtól a német labdarúgó Bundesliga nyitófordulójának szombati játéknapján.

Szalai, aki az első Bundesliga-találkozóján szerepelt, csalódottan érkezett a vegyes zónába az M1 aktuális csatorna helyszíni stábjához.

"Nem vagyok elégedett sem a saját játékommal, sem az eredménnyel. Sajnálatos szituáció volt az első gól, szerencsétlenül pattant meg a labda Brookson, a védőtársamon, majd utána rajtam is, így szerzett vezetést a Freiburg" - fogalmazott a nyáron a Fenerbahcétól Hoffenheimbe igazolt védő.

A második gól kapcsán felidézte: érzése szerint valaki összerúgta a lábát, ezért várta a szabadrúgást, ám hiába, de ez előfordul a futballban.

"Nem volt jó a védekezésünk az első félidőben, két egyszerű, elkerülhető gólt kaptunk. Elöl megvoltak a lehetőségeink, ezekkel sajnos nem tudtunk élni" - tekintett vissza. Mint mondta, bár a szünet után gyorsan megszerezték a szépítő - és egyben a 2-1-es végeredményt beállító - gólt, ezt követően is kimaradtak a helyzeteik, miközben a Freiburg kontrái veszélyesek voltak, kétszer is kapufát lőtt a rivális.

"Nem vagyunk elégedettek, szerettünk volna pontot, pontokat szerezni itthon. Fejlődnünk kell továbbra is, védekezésben főleg" - vonta le a következtetést.

"Mindannyian tudjuk, milyen jó játékos Roli, lendületes, benne van mindig a váratlan. Fantasztikus labdarúgó, nagyon jól cselez. Úgy érzem, hogy a második gólt leszámítva sikerült őt semlegesítenem, de jól játszott" - szögezte le Sallai kapcsán Szalai. Kiemelte: minden magyar labdarúgónak jó érzés honfitárs ellen pályára lépnie, különösen top bajnokságban.

"Nagyon sokat jelentett nekünk a jó kezdés, nehéz mérkőzésre számítottunk és azt is kaptuk. A Hoffenheim nagyon jó csapat jó játékosokkal, de szerencsére sikerült nyernünk" - értékelt a - mint kiderült, győztes - gólt szerző Sallai. Kiemelte: jó volt válogatottbeli társa ellen küzdeni, hiszen valamelyest ismerik egymást.

"Örülök, hogy ide tudott kerülni a Bundesligába és még több magyar játékos tud a legmagasabb szinteken játszani, ez a magyar focinak is nagyon jó" - fogalmazott. Elárulta: a mérkőzés előtt a játékoskijáróban váltottak néhány szót.

A támadó kitért rá, hogy az edzéseken és a mérkőzéseken is a maximumot nyújtja a fejlődés érdekében, és azért, hogy ezáltal segítse csapatát.

A szezonra kitűzött céljuk a Freiburgnál az, hogy megismételjék az elmúlt idényben elérteket - akkor ötödik lett a gárda. Arra a kérdésre, hogy marad-e az együttesnél, azt felelte: 2025-ig érvényes a szerződése, meglátják, hogy mit hoz a jövő.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×