eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Manchester City játékosai a bajnoki trófeával ünnepelnek a labdarúgó Bajnokok Ligájának döntőjében az Internazionale ellen játszott mérkőzést követő eredményhirdetésen az isztambuli Atatürk Olimpiai Stadionban 2023. június 10-én. Az angol csapat 1-0-ra győzött.
Nyitókép: MTI/EPA/Sedat Suna

Ma este még egy kupát kipipálhat a Manchester City

Bár a három nagy európai labdarúgókupa selejtezői már javában zajlanak, hagyományosan az évkezdetet az UEFA Szuperkupa-mérkőzés, a Bajnokok Ligája és az Európa-liga előző idénybeli győztesének találkozója jelenti.

A Manchester City és a Sevilla összecsapását Pireuszban, a Karaiszkakisz Stadionban rendezik, este kilenc órától. Az eredeti helyszín Oroszország, Kazany lett volna, de idén januárban az UEFA úgy döntött, hogy elveszi a rendezési jogot az oroszoktól. Tirana is jelentkezett beugrónak, de utóbb visszalépett, így maradt Athén elővárosa, Pireusz, illetve a Karaiszkakisz Stadion.

A spanyol Sevilla pénteken lejátszotta már első bajnoki mérkőzését a mostani idényben, otthon 2-1-re kikapott a Valenciától. José Luís Mendilibar nem pihentette a sztárjait, a Bono – Jesus Navas, Badé, Gudelj, Acuna – Fernando, Rakitic – Ocampos, Suso, Lamela – En-Nesziri kezdő tizenegy a legerősebb. Talán csak az argentin Gonzalo Montiel férne be. A keret egyébként nem változott sokat, Loic Badé érkezett a Rennes-től, valamint Djibril Sow az Eintracht Frankfurttól.

A Sevilla egyébként gyakori szereplője az UEFA Szuperkupa-mérkőzéseknek, de nem jó a mérlege: a legutóbbi öt meccsét kivétel nélkül elveszítette. Ezzel szemben Pep Guardiola háromból háromszor nyert eddig, kétszer a Barcelonával, egyszer a Bayern Münchennel. A hazai fronton kiemelkedően sikeres City a XXI. században először nyert nemzetközi kupát, egyébként korábban még soha nem játszott ezért a trófeáért.

A tavasszal három sorozatot (Premier League, FA-kupa, Bajnokok Ligája) megnyerő angol csapat magabiztos győzelemmel kezdte az új bajnoki idényt. Ugyancsak pénteken 3-0-ra verte idegenben a Burnley-t, az első két gólt Erling Haaland, a harmadikat Rodri szerezte.

Csereként játszott a két új szerzemény, Mateo Kovacic és Josko Gvardiol is. Guardiola biztosan nem fogja tudni az Éderson – Walker, Akanji, Aké, Lewis – De Bruyne, Rodri – Bernardo Silva, Álvarez, Foden – Haaland tizenegyet újra kezdetni, mert a csapat belga klasszisa, Kevin de Bruyne súlyos sérülést szenvedett.

A hírek szerint legalább négy hónapos kihagyás vár rá. Meglehetősen balszerencsés a döntőket, a nagy mérkőzéseket tekintve. Nagy valószínűséggel Aymeric Laporte sem játszik, tekintve, hogy eligazol, a City elfogadta a szaúdi al-Nasszr ajánlatát a középső védő megvételére. További két hiányzója lesz még a City védelmének, Rúben Dias és John Stones is sérült.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×