eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Bogdán Ádám, az Észak-Írország elleni Európa-bajnoki selejtező mérkőzésre készülő magyar labdarúgó-válogatott tagja a csapat edzésén Telkiben 2014. szeptember 2-án. Az északírek elleni találkozó szeptember 7-én este 18 órakor kezdődik Budapesten, a Groupama Arénában.
Nyitókép: Illyés Tibor

Magyarok a Liverpoolban: őket követheti Szoboszlai Dominik

Szoboszlai Dominik, akit a hírek szerint szombat délelőttre várnak orvosi vizsgálatra a Liverpool FC-hez, mindössze a második magyar mezőnyjátékos lehet, aki tétmérkőzést játszik a „Vörösök” első csapatában.

Kozma István volt az első magyar klubnál, 1992-ben, Graeme Souness kezdeményezésére került a klubhoz, 300 000 fontért. Noha a döntőben nem játszott, FA-kupa-győztes lett a csapatával 1992 májusában. Mindössze hat bajnoki találkozó jutott neki a Poolnál.

A kétezres években – az MTK-val, illetve a Sándor Károly Akadémiával kötött szerződésnek köszönhetően – több fiatal magyar játékos is a klubhoz került. Németh Krisztián 2007 és 2010 között a „Vörösök” ifjúsági csapatával a Dallas Cup, majd a tartalékokkal Premier Reserve League győztese lett. Felkészülési mérkőzéseken szerepelt az első csapatban is.

Gulácsi Péter a salzburgi karrierje előtt tartozott a Liverpool keretébe. 2008 és 2013 között volt a klub tagja, igaz, többször kölcsönadták. A 2010–2011-es idényben nemzetközi kupamérkőzésen és Premier League-találkozón is ült a kispadon, tartalékkapusként.

Németh Krisztiánnal együtt ment ki Simon András, ő is a Dallas Cup, majd Premier Reserve League győztese lett. A Liverpool korosztályos csapataiban szerepelt még Adorján Krisztián, Hajdú Ádám, Polgár Kristóf, Poór Patrik és Pölöskei Zsolt.

Bogdán Ádám 2015 nyarán igazolt az Anfield Roadra, miután lejárt a szerződése a Bolton Wanderersnél. Álomszerűen indult az ottani karrierje, szeptemberben a Carlisle elleni Ligakupa-mérkőzés szétlövésében három tizenegyest is hárított. Ellenben a december 20-i Premier League-debütálásán súlyosan hibázott a Watford ellen, majd hibázott az Exeter City elleni FA-kupa-mérkőzésen is. Még egy mérkőzés jutott neki a Premier League-ben, aztán a klub kölcsönadta. A Liverpool FC-vel Ligakupa-második volt 2016-ban.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

A home office miatti alacsony kihasználtság, a megemelkedett finanszírozási költségek és a gazdasági növekedés visszafogottsága válságba taszította a kereskedelmi ingatlanok, köztük az irodák piacát a fejlett országokban. Különösen az USA-ban és Németországban pánikolt be emiatt a részvénypiac, elég a New York Community Bank és a Pfandbriefbank zuhanására gondolni, amelyeknek nagy a hitelkitettségük ezen a területen. De mi a helyzet Magyarországon? Aggódhatunk mi is a kereskedelmi ingatlanokra felvett projekthitelek miatt? Az MNB ezen a héten közzétett Kereskedelmiingatlan-piaci jelentésének a megállapításait foglaljuk most össze erről, további információkért pedig érdemes eljönni a Portfolio május 14-ei Hitelezés 2024 konferenciájára, amelyen a piaci szereplők is értékelik a helyzetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×