eur:
389.3
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
04 June 2023, Saxony, Leipzig: Soccer: DFB Cup, after the final, RB Leipzig - Eintracht Frankfurt. Leipzigs player Dominik Szoboszlai arrives for the victory celebration on the festival lawn in front of the stadium. RB Leipzig won the DFB Cup final for the second time the night before (3.6.). Photo: Jan Woitas/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by Jan Woitas/picture alliance via Getty Images)
Nyitókép: Jan Woitas/picture alliance via Getty Images

Szoboszlai ma orvosi vizsgálaton esik át

Egybehangzó beszámolók szerint Szoboszlai Dominik megkapta az engedélyt az RB Leipzigtől, így szombaton orvosi vizsgálaton esik át a Liverpool Football Clubnál.

Az elmúlt napokban Horvátországban pihenő futballista ma az orvosi vizsgálatok első részén esik át.

Mind a Kicker, mind a BBC tényként kezeli átigazolását, a német lap online kiadása már a lipcsei gazdasági főnököt, Max Eberlt arról faggatta, hogy erősíthetik meg az RB Leipziget, miután Konrad Laimer, Christopher Nkunku és Szoboszlai Dominik már távozott, s valószínűleg elmegy Josko Gvardiol is. Ha a City nagyjából 100 millió euróért viszi a horvát vb-bronzérmest, az RB Leipzig nyári bevételei megközelítik a 230 millió eurót. (Laimer ingyen mehetett, lejárt a szerződése.)

Az RB Leipzig már elköltött körülbelül hetven milliót (Christoph Baumgartner, Benjamin Sesko és Nicolas Seiwald), érkezett, éppen a Liverpooltól, kölcsönbe Fabio Carvalho, de ez még nem pótolja a csapat játékerejét ért veszteséget.

Szoboszlai egyébként – a saját teljesítménye mellett – még egy jó ajánlólevéllel érkezhet az Anfield Roadra. Edzője, talán az sem túlzás, mentora, Marco Rose ugyanis korábban, a Mainzban, volt Jürgen Klopp játékosa, s azóta is jó kapcsolatban vannak. Elképzelhetetlen, hogy a döntés előtt a Vörösök menedzsere ne kérte volna ki Marco Rose véleményét.

A Liverpool Echo azt írja: „Szoboszlai 60 millió fontos szerződése azt jelenti, hogy minden idők negyedik legdrágább játékosa lesz az Anfielden Virgil van Dijk (75 millió font), Alisson Becker (65 millió font) és Darwin Nunez (kezdetben 64 millió font) mögött. A Liverpool a nyáron már 95 millió fontot költött, miután a Mac Allister átvált a Brighton & Hove Albionból.

A középpálya megerősítése volt Klopp és az új sportigazgató, Jörg Schmadtke legfontosabb célja ezen a nyáron, miután a Vörösök 2016 óta a leggyengébb idényt zárták a Premier League-ben. Ráadásul James Milner, Naby Keita és Alex Oxlade-Chamberlain távozása csak tovább növelte a középpályások iránti igényt ezen a nyáron.”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×