eur:
389.4
usd:
363.39
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Giro dItalia 2023
Nyitókép: Facebook/Erik Fetter - Athlete

Fetter Erik egy bukás után próbált menteni

A magyar versenyző a 109. helyen tekert a célba Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny második szakaszán.

A Teramóból induló 202 kilométeres vasárnapi etapon előzetesen kalkulálható volt a mezőnyhajrá, miután mindössze két kategorizált emelkedő jelentett nehézséget a San Salvóig vezető síkon. A sprintbefutóban érdekelt csapatok kontrollálták a napot, a hajrához közeledve nyugtalanabbá vált mezőnyben történt egy bukás nem sokkal Fetter előtt, de az EOLO-Kometa magyar időfutambajnoka nem esett el.

A cél előtt 3,5 kilométerrel az egysávosra szűkült úton történt újabb bukás szakította ketté a mezőnyt, földre került többek között a brit bajnok Mark Cavendish is, az elesettek mögött pedig feltorlódtak a hátul helyezkedők. Így a vártnál kisebb csoport sprintelt a győzelemért, ebben a pályán üldözéses csapatversenyben olimpiai, világ- és Európa-bajnok, az egyéni üldözéses számban kontinensbajnok, 22 éves olasz Jonathan Milan bizonyult a leggyorsabbnak. Az M4 Sport helyszíni stábjának Milan kiemelte: különleges érzés, hogy megszerezte első szakaszsikerét háromhetes körversenyen, és elárulta, hogy csapatával készültek a sprintre, miután a szombati időfutamon már jó formában volt.

A nyitó időfutamon diadalmaskodó Remco Evenepoel megtartotta a rózsaszín trikót.

"Az olasz emberek istenként tisztelnek, amikor a rózsaszín trikóban tekersz, nagyon különleges érzés volt" - fogalmazott a belga világbajnok. Felidézte: az utolsó bukásnál mentenie kellett, hogy kerékpáron tudjon maradni. Tudja, hogy sokan vesztettek időt, egyúttal reményét fejezte ki, hogy mindenki rendben lesz a hétfői folytatásra és a következő befutó kevésbé lesz hektikus.

Fetter 31 másodperc hátránnyal a 109. helyen tekert be a célba, az összetettben 2 perc 41 másodperc hátránnyal a 74. pozíciót foglalja el.

"Viszonylag könnyű nap volt, elment a szökés az első támadással, benne volt tőlünk Mattia Bais, nekünk mindig fontos, hogy szerepeljünk a szökésben" - értékelt az EOLO-Kometa kerékpárosa. Úgy vélte, sem stresszes, sem fizikálisan kimerítő nem volt a szakasz, leszámítva a bukás után történteket. Erre visszatekintve úgy fogalmazott: szerencsére nem kerültek földre, de a szűk úton sokan hátul maradtak. Mivel látta, hogy csapattársa, Lorenzo Fortunato is köztük volt, megpróbálta utolérni az első bolyt. Ez ugyan nem sikerült, de a hátrányt tudták minimalizálni.

Eredmények

2. szakasz, Teramo-San Salvo, 202 km (a Giro honlapja alapján):

1. Jonathan Milan (olasz, Bahrain-Victorious) 4:55:11 óra
2. David Dekker (holland, Arkéa Samsic) azonos idővel
3. Kaden Groves (ausztrál, Alpecin-Deceuninck) a. i.
...109. Fetter Erik (EOLO-Kometa) 31 mp h.

Az összetett élcsoportja:

1. Remco Evenepoel (belga, Quick-Step Alpha Vinyl) 5:16:29 óra
2. Filippo Ganna (olasz, Ineos Grenadiers) 22 másodperc hátrány
3. Joao Almeida (portugál, UAE) 29 mp h.
...74. Fetter 2:41 perc hátrány

Az olasz körverseny hétfőn a Vasto és Melfi közötti 216 kilométeres távval folytatódik. A 106. Giro d'Italia mezőnye összesen 3489 kilométert tesz meg és mintegy 51 400 méter szintkülönbséget küzd le, amíg május 28-án célba ér Rómában.

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×