eur:
367.86
usd:
342.25
bux:
49320.70
2023. június 9. péntek Félix
Nyitókép: Facebook/ UVSE - Vízilabda

Benczur Márton: az elvégzett munkából lesz az önbizalom

Az UVSE nyerte a női vízilabda EuroKupát. Az újpesti együttes egy gólos hazai veresége után a döntő visszavágóján 13-9-re győzött a bajnoki listavezető Ferencváros ellen a Népligetben.

"Későn értünk haza, mindenki egy kicsit összekapta magát" – mondta az InfoRádióban Benczur Márton, az UVSE női vízilabdacsapatának vezetőedzője. Módjával, de az EuroKupa után az UVSE női vízilabdacsapata megünnepelte a győzelmet.

A vízilabdacsapat ötször egymás után kapott ki a Ferencvárostól, de a hatodik meccsen győzelmet aratott. "Nem szeretném a másik öt meccset semmilyen szinten lejjebb sorolni, mint a tegnapit. Nekem mindegyik nagyon fontos volt, mindegyiken nyerni akartunk" – mondta Benczur Márton.

A vezetőedző szerint fokozatosan jött meg a játékosokban a hit a győzelemhez, "de ez összetettebb annál, mint hogy elhiszem, hogy tudok nyerni". Rengeteg fizikai munka volt benne, a kupadöntőtől kezdve edzettek. A szakmai stábbal is úgy alakították ki a munkát, hogy muszáj erősödniük, plusz izmokat felpakolni. Rengeteget úsztak, sok taktikai kérdés volt.

Igyekeztek mindent megtenni, mert "abból lehet önbizalmat meríteni, ami munkát megcsinál a játékos".

Ennek az összessége adta ki a tegnapi sikert.

"Talán nem tartanak most kivételesen elfogultnak, ha azt mondom, hogy rengeteget fejlődtek a játékosok" – mondta az edző. Abban is fejlődtek, hogy miként játszanak együtt csapatként, amit az egyének tesznek össze. A játékosok tehát minden téren nagyon-nagyon sokat fejlődtek Benczur Márton, az UVSE női vízilabdacsapatának vezetőedzője szerint.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Operaház, harmadik felvonás: Ókovács Szilveszter a következő öt év terveiről

Operaház, harmadik felvonás: Ókovács Szilveszter a következő öt év terveiről

Az InfoRádió Aréna című műsorának vendégeként a Magyar Állami Operaház régi-új főigazgatója beszélt a nemrég lezárult, hosszúra nyúlt pályázati időszakról, az Operaház távozóiról, a dalszínház és a nemzeti operajátszás jövőjéről illetve az Erkel Színházzal és az Eiffel Műhelyházzal kapcsolatos terveiről is.

Elhunyt az Ablak közismert műsorvezetője

Hetvenkét éves korában csütörtökön elhunyt Bánki Ilona újságíró, a Magyar Televízió egykori kulturális főszerkesztője, az MTVA Kulturális Főszerkesztőségének volt főszerkesztő-helyettese.
VIDEÓ
Besokallt a II. kerület polgármestere, szigorít az agglomerációból érkező autósok miatt

Besokallt a II. kerület polgármestere, szigorít az agglomerációból érkező autósok miatt

Az agglomerációból érkező autóforgalom miatt a II. kerületi önkormányzat a mellékutcák és lakóutcák tehermentesítése érdekében forgalmi korlátozásokat vezet be, és tervezik engedélyhez kötni a behajtást a Tamara, Rézsű és Határ utcákban. Őrsi Gergely polgármester szerint az utak és a szennyvízrendszer elhasználódása jelentős plusz költségeket jelent a kerületnek, ezért ha nem találnak megoldást az érintett agglomerációs települések vezetőivel, akkor benyújtják nekik a számlát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×