eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A Ferencváros szurkoló a különvonaton indulása előtt a Keleti pályaudvaron 2023. március 8-án. A vonat a németországi Leverkusenbe viszi a drukkereket a Bayer Leverkusen és a Ferencváros labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésére.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Szijjártó Péter: végül prioritást kapott a leállított Fradi-vonat

Másfél órásra tudta "gyorsítani" a külügy a német rendőrségi ellenőrzést, ezért újabb magyar lépésekre volt szükség.

Mint ismert, a csütörtökön 18.45 órakor kezdődő Bayern Leverkusen–Ferencváros labdarúgó Európa-liga-nyolcaddöntőre különvonattal utazó vendégszurkolókat a határon - előzetes értesítések nélkül - leszállították és alapos ellenőrzésnek vetették alá a német rendőrök.

Az ügyben Szijjártó Péter érkezett kora délután friss hírekkel. Mint mondta, az átvizsgálás időigényes és elhúzódó eljárás volt, ezért amikor a tudomásukra jutott, mi történik, kérték a német rendőrséget, hogy gyorsítsanak rajta. Valamennyit sikerült, de így is mintegy másfél órát igénybe vett - közölte a külgazdasági és külügyminiszter.

Budapest, 2023. március 8.
A Ferencváros szurkolói az őket szállító különvonaton indulás előtt a Keleti pályaudvaron 2023. március 8-án. A vonat a németországi Leverkusenbe viszi a drukkereket a Bayer Leverkusen és a Ferencváros labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésére.
MTI/Koszticsák Szilárd
A Ferencváros szurkolói az őket szállító különvonaton indulás előtt a Keleti pályaudvaron 2023. március 8-án. A vonat a németországi Leverkusenbe viszi a drukkereket a Bayer Leverkusen és a Ferencváros labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésére. MTI/Koszticsák Szilárd

A vasúttársaság akkor még úgy tippelte, hogy emiatt csak a mérkőzést követően futna be a szerelvény a leverkuseni pályaudvarra, ezért a külügy segítséget kért tőlük is. Végül prioritást kapott a szurkolói vonat a németországi vonatirányítási rendszerben, és így 17.45-18 óra között megérkezhet.

Pirotechnikai "bemutató" is volt:

A mintegy ezer szurkolónak nagyjából másfél kilométert kell gyalogolnia a stadionig. Hogy a pályaudvarról való kijutás és az arénába vezető út gördülékeny legyen, a külügy valamennyi, Leverkusenbe rendelt konzulát a pályaudvarra irányította, addig pedig az érkezést készítik elő a hatóságokkal a stadionnál.

A szerelvény egyébként nem mehetett keresztül Ausztrián, ezért Budapestről Szlovákián és Csehországon át ért Németországba, ahol még Drezdában is megáll.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×