eur:
388.78
usd:
360.75
bux:
68695.93
2024. május 7. kedd Gizella
Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője a csapat sajtótájékoztatóján a leverkuseni BayArenában 2023. március 8-án. A magyar bajnok labdarúgócsapat másnap a Bayer Leverkusen ellen lép pályára az Európa-liga nyolcaddöntőjében.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Keményen üzent a hitetleneknek Sztanyiszlav Csercseszov

A pályára emberek mennek ki, nem a pénzösszegek, én hiszek a játékosaimban – mondta egy interjúban a Ferencváros orosz szakvezetője a Bayer Leverkusen elleni Európa-liga-nyolcaddöntő előtt.

Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője a csütörtöki, Bayer Leverkusen elleni Európa-liga-meccs előtt terjedelmes interjút adott az orosz Szport-Ekszpressz sportnapilapnak. Az 59 éves szakember, aki 2016 és 2021 között az orosz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya volt, a 2018-as, oroszországi vb-n a szbornajával a negyeddöntőig jutott, több orosz klubcsapatot is irányított, játékosként 49-szeres válogatott kapus, az orosz sajtó előtt mindig bőbeszédűbb, mint nálunk.

A Fradi szakvezetője szerint semmi értelme azon keseregni, hogy öt játékosa is súlyos sérülést szenvedett, "abból kell főznünk, amink van. A szabályok nem teszik lehetővé, hogy a sérültek helyett újabb játékosokat nevezzünk be, de ez nem ismeretlen probléma számunkra. Már a csoportkörben is megesett velünk, és tudtunk alkalmazkodni hozzá" – idézi a Magyar Nemzet.

A felvetésre, hogy a Transfermarkt adatai szerint a Leverkusen játékoskerete tízszer értékesebb, mint a Ferencvárosé, Csercseszov így válaszolt: „A pályára emberek mennek ki, nem a pénzösszegek. Hiszek a játékosaimban, és biztos vagyok benne, mindet beleadnak, hogy a saját maguk felé támasztott elvárásoknak és a szurkolónknak is megfeleljenek. Tavaly július elején kezdtük el a menetelésünket a nemzetközi porondon, és lassan március közepe van. Teljesen megérdemelten jutottunk el az Európa-liga nyolcaddöntőjébe. Sokan voltak, akik nem hittek bennük, de itt vagyunk. A mi feladatunk az, hogy tegyük a dolgunkat, higgyünk magunkban, s majd az élet eldönti, hogy mire jutunk.”

Az új igazolásokról, a Ferencvároshoz kölcsönbe érkező két futballistáról – a francia–tunéziai középpályásról, Mehdi Boudjemaáról és a 18-szoros chilei válogatott támadóról, Ángelo Sagalról – azt mondta, mindketten magas szintet képviselnek, és a török földrengés által előidézett helyzet nélkül nem is tudtak volna ilyen kaliberű játékosokat kölcsönvenni.

"Nem kellett fizetni értük, és opciónk van arra, hogy megvásárolhassuk őket. Nyárig meglátjuk, hogyan válnak be, és akkor meghozzuk a döntést velük kapcsolatban” – mondta Sztanyiszlav Csercseszov.

A Bayer Leverkusen-Ferencváros mérkőzés csütörtökön 18.45-kor kezdődik az Európa-liga nyolcaddöntőjében, melyre kétezer magyar drukker érkezik. Hét magyar konzul is jelen lesz csütörtökön a futballmeccs helyszínén Németországban, ahol szükség esetén segítséget nyújthatnak. A visszavágót egy héttel később a Puskás Arénában rendezik, amely egyúttal a május 31-i finálé helyszíne is lesz.

(A nyitóképen: Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője a csapat sajtótájékoztatóján a leverkuseni BayArenában 2023. március 8-án.)

Címlapról ajánljuk
Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.

Nézőpont: a Tisza előzi a DK-t, a Momentum a tavasz nagy vesztese

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásának eredményei szerint egy hónappal az európai parlamenti választás előtt a Fidesz–KDNP listája vezet 48 százalékkal, Magyar Péter pártja, a Tisza Párt a második 21 százalékkal, a DK–MSZP–Párbeszéd koalíció áll a harmadik helyen 12 százalékkal. Őket követi a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 7 százalékkal, a Mi Hazánk pedig 5 százalékon van, a tavasz vesztese a Momentum lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×