eur:
389.54
usd:
356.33
bux:
72740.44
2024. július 18. csütörtök Frigyes
Kocsis Máté fideszes országgyűlési képviselő, frakcióvezető megnyitja a Kisebbségekért - Pro Minoritate Alapítvány és a Válaszút Népművészeti Egyesület közös szervezésében megrendezett XXIV. Csángó bált a Millenáris Park B épületében 2020. február 22-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Kézi-Eb 2024: meglepte a magyar visszalépés a nemzetközi szövetséget

Az EHF addig nem lép, amíg Magyarország hivatalos tájékoztatást nem ad.

Az Európai Kézilabda Szövetséget (EHF) meglepetésként érte, hogy magyar szövetségi (MKSZ) elnöke, Kocsis Máté, valamint a magyar kormány a 2024-es női Európa-bajnokság megrendezésének visszalépéséről adott információt.

Az EHF közleményében jelezte: meglepődve értesült arról, hogy az MKSZ elnöke a sajtóban, valamint a magyar kormány a csütörtöki Kormányinfón a magyar fél visszalépéséről nyilatkozott.

Az európai szövetség kiemelte, tudomása van arról, hogy a 2024-es női kontinensviadal három szervezője, Magyarország, Ausztria és Svájc nemrégiben információkat cserélt az ügyben. Ugyanakkor

az EHF a torna megrendezésével kapcsolatban addig nem lép, amíg a magyar szövetség hivatalosan nem tájékoztatja szándékáról.

A végrehajtó bizottság január 28-i ülésén foglalkozni fog a 2024-es női torna lebonyolításával, és ezt követően tájékoztatást ad a fejleményekről.

Előbb Kocsis Máté a nemzetisport.hu oldalnak adott csütörtöki interjújában jelezte, abban a formában, ahogyan elnyerte, Magyarország nem tudja vállalni a 2024-es decemberi, magyar-osztrák-svájci női Európa-bajnokság rendezését, s most a legjobb megoldásról tárgyalnak a társszervezőkkel. Hangsúlyozta: az Eb helyett a fiatalok tömeges sportolását választották. Szerinte az nem helyes, hogy Magyarország milliárdokat költ el a 2024-es kontinenstornára - aminek kiadásai már most is jelentkeznek -, miközben sok ezer gyermek és utánpótlás-versenyző veszíti el hosszú hónapokra a sportolási lehetőségét a magas energiaárak miatt, és "a kettő nem fér meg egymás mellett".

A magyar szövetségi elnöke szerint a lépés szokatlan, de nem példátlan, az eset annyival eltér vagy kedvezőbb a korábbiaktól, hogy "két évvel korábban jeleztük a szándékot", így van idő a szervezésen módosítani, és a következmények is enyhébbek lehetnek - közölte. Hozzátette: az EHF pontosan tudja, hogy Magyarország talán a legjobb partnere a szervezésben, ezt már jó párszor bizonyította akár a női Bajnokok Ligája final fourja, akár más világesemények kapcsán.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón elmondta: a jelentős költségek miatt Magyarország visszalép a 2024-es női kézilabda Európa-bajnokság rendezésétől.

Címlapról ajánljuk

Fejérdy Gergely a francia kormányalakításról: nem tervezhet hosszú időre az új kabinet, bármikor megbukhat

Nincs semmilyen időkorlát arra, hogy meddig kell kinevezni az új francia miniszterelnököt, illetve mikor kell megalakulnia az új kormánynak – mondta az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója. Fejérdy Gergely arról is beszélt, hogy Gabriel Attal ügyvivő kabinetjének jóval kevesebb jogosultságai, korlátozottabb lehetőségei vannak, a befektetők pedig egyre inkább elfordulnak a francia piactól, ami még nehezebb gazdasági helyzetet teremthet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.18. csütörtök, 18:00
Németh Zsolt
az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×