eur:
394.15
usd:
364.99
bux:
65490.4
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Janurik Kinga a női kézilabda Európa-bajnokság Magyarország - Szlovénia mérkőzésén a ljubljanai Stozice Arénában 2022. november 16-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Magyarország visszalép a 2024-es kézilabda Európa-bajnokság megrendezésétől

Kihatrálhat Magyarország a mostani helyzetben luxuscikknek minősített 2024-es női kézilabda-Eb-ből – mondta Kocsis Máté egy lapinterjúban. A Kormányinfón Gulyás Gergely egyértelműsítette: visszalépünk a rendezéstől, amelyre korábban hármasban jelentkeztünk.

Igen, létező forgatókönyv, mert az nem helyes, hogy Magyarország milliárdokat költ el a 2024-es Eb-re, és ennek kiadásai már most is jelentkeznek, miközben sok ezer gyermek és utánpótlás-versenyző veszíti el hosszú hónapokra a sportolási lehetőségét a magas energiaárak miatt – mondta Kocsis Máté a Nemzeti Sportnak arra a kérdésre. hogy Magyarország részben vagy egészben visszalép-e a női kézilabda-Eb-rendezéstől.

A Magyar Kézilabda Szövetség elnöke úgy fogalmaz "számos egyesület nem tudja kigazdálkodni a rezsiköltségeket, így a csarnokaikat vagy tornatermeiket egyszerűen bezárják. A kettő nem fér meg egymás mellett,

a kézilabda-Eb ezekben az időkben luxuscikk.

Tudomásul kell vennünk, hogy amikor a 2024-es női tornát megpályáztuk és elnyertük, még nem volt sem háború, sem szankciók, sem energiaválság, és nem voltak az ebből eredő pénzügyi nehézségek sem - érvelt a fideszes politikus, aki sportelnöki minőségében nyilatkozott.

Az interjúban szóba kerül az is, hogy milyen következményei lehetnek a lépésnek. Kocsis Máté erre azt válaszolta: az EHF pontosan tudja, ha mi hátrébb lépünk, annak nyomós oka van. Most tárgyalunk a társszervezőkkel is, hogy mi lenne a legjobb megoldás, de az biztos, hogy abban a formában, ahogyan elnyertük a rendezést, nem tudjuk vállalni.

Újraválasztásával kapcsolatban is tettek fel kérdést. Szerinte "az újraválasztási esélyeket konkrétan növelné ez a döntés, hiszen sok kisebb klubnak fogunk segítséget nyújtani a működéshez egy drága Eb pénzéből, és ezt valószínűleg értékelik".

Végül arról is beszélt, hogy

nem indul újra az MKSZ elnökségért,

mert most új célokat kell kitűzni, ahhoz pedig "inkább új vezető javasolt".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×