eur:
394.09
usd:
365.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Facebook/Magyar Atlétika - Hungarian Athletics

Gyulai Miklós: a budapesti atlétikai vb nemcsak a jelenkor legjobbjainak lesz fontos

A Magyar Atlétikai Szövetség elnöke szerint egyre több fiatal érdeklődik az atlétika iránt.

"A résztvevőszám az elsődleges, hogy minél több atléta jusson ki erre a világbajnokságra. Ha ez megvan, akkor van 3-4-5 olyan versenyzőnk, akitől várjuk, hogy a magyar csapatot a hátán vigye az eredményeivel" – mondta az InfoRádióban Gyulai Miklós.

A Magyar Atlétikai Szövetség elnöke megjegyezte: nem szokott terhet tenni a versenyzőkre. Azt ígéri, hogy a szövetség mindenben támogatni fogja őket, és nem szenvednek majd hiányt a felkészülés során.

A 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságnak az utánpótlás szempontjából is szerepe van. A szövetség elnöke kifejtette: a vb egyfelől fontos a jelenkor legjobbjainak, de lendületet is tud adni – mint ahogy számos más hazai rendezésű világesemény kapcsán történt. "Olyan szakmai programokat és korosztályos lehetőséget tudtunk biztosítani, amit korábban nem, és ez érzékelhető a létszámnövekedésben" – jelentette ki.

Az elsődleges cél nem az olimpiai és világbajnokok "termelése", hanem első körben ehhez az alap biztosítása.

Gyulai Miklós szerint ennek az útnak a közepe felé járunk, és az elmúlt esztendőben a járvány és a nehéz helyzet ellenére 25-30 százalékkal megemelkedett az atlétikában megforduló és ott maradó fiatalok száma. A szakembereik olyan programokat tudnak letenni a családok, a gyerekek elé, amivel meg tudják őket tartani, aztán a következő lépés a versenyzés.

"Bízom benne, hogy minél többen az atlétikában maradnak, de persze ha más sportágak húznak belőle hasznot, nekünk az is fontos, mert tudjuk, hogy ebben is segítettük a magyar sportot" – jelentette ki Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×