eur:
393.33
usd:
367.88
bux:
65983.53
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Facebook: Magyar Atlétika - Hungarian Athletics

Egészen furcsa kedvezménnyel lehet olcsó jegyet vásárolni a 2023-as atlétikai vb-re

A verseny kezdete előtt 250 nappal megkezdődött a jegyértékesítés Magyarország történetének legnagyobb sporteseményére. A jegyeket olcsóbban is megvásárolhatják azok a nézők, akik sportkihívásokat teljesítenek.

A 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságot augusztus 19-27. között rendezik a vadonatúj Nemzeti Atlétikai Központban. A szervezők egy akcióval is készülnek: aki sportol, féláron láthatja az eseményt – írja a Budapest 2023 Atlétikai Világbajnokság sajtóközleményében.

A világbajnokság kilenc napos, a jegyek az öt délelőtti és a kilenc esti programra külön-külön vásárolhatók meg. Három bérlettípust is összeállítottak a szervezők, ezek közül az első a verseny első hétvégéjére, a második a záró hétvégére, a harmadik pedig a vb összes napjára érvényes.

Hat versenyt, a férfi és női maratont, illetve a 20 és 35 kilométeres gyaloglást Budapest belvárosában rendezik, ezek a versenyek mind ingyenesek. A maraton rajtja a Hősök terén lesz, a mezőny a terv szerint az Andrássy úton halad végig, átmegy a Lánchídon és az Alagúton, majd a Várkert Bazár érintésével tér vissza a hídra és halad tovább ismét az Andrássy úton a Hősök teréig. A futóknak négy kört kell majd teljesíteniük Budapest világörökség részét képező, történelmi belvárosában.

"Láss csodát!"

A világbajnokság szlogenje egyszerre utal arra, hogy Magyarország történetében még sosem rendeztek ilyen nagy sporteseményt. A sportolók teljesítményére is utal, és hogy mindezt élőben láthatjuk Budapesten.

Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke azt mondta: "Magyarország nagyon gazdag sporttörténelemmel rendelkezik, és már bizonyította, hogy kiváló házigazdája a nagy sporteseményeknek, köztük az atlétikai versenyeknek. Budapest pedig egy lenyűgöző város, amely tökéletes környezetet biztosít majd a világ legjobb atlétáinak."

A világbajnokság minden estéjén rendeznek döntőket, és minden este szurkolhatunk majd magyar atlétának.

A versenyen ugyanis rekord számú, akár 20-25 tagú is lehet a magyar válogatott. Köztük lesznek a 2022-es müncheni Európa-bajnokság magyar érmesei: Halász Bence, aki idén törte át a 80 méteres álomhatárt és lett ezüstérmes kalapácsvetésben, Kozák Luca, aki országos rekordot döntve érte el élete legnagyobb sikerét 100 méteres gátfutásban és nyert szintén ezüstöt, valamint Madarász Viktória, aki országos csúccsal ért be harmadikként 35 kilométeres gyaloglásban.

Diákoknak és nyugdíjasoknak a délelőtti kedvezményekkel már 2 300 forintért látogatható az esemény. Egy hétköznap esti döntőt, például a 100 méteres női síkfutás vagy a férfi magasugrás döntőjét bárki láthatja 6 900 forintért, egy családnak pedig kedvezménnyel összesen 20 700 forintba kerül. A hétvégi döntők is elérhetők már 8 900 forintért felnőttek számára, ugyanez egy diáknak, vagy nyugdíjasnak 6 700, egy családnak pedig 26 700 forint. A családok 25 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe, a 18 év alattiak és a 65 év felettiek, kerekesszékkel pedig előzetes regisztrációval ingyen látogatható a világbajnokság.

Kedvezmény a hétköznapi hősöknek

"Kiválasztottunk csaknem negyven sporteseményt az ország minden megyéjéből és ehhez hozzávettünk még nyolc egyéni kihívást, amelyeket, ha bárki teljesít, nem csak egészségesebb lesz, de féláron vehet jegyet a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságra” – mondta el Németh Balázs, a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója.

A hetkoznapihos.hu oldalon 2023. január 1-től lehet regisztrálni a kedvezményes jegyvásárláshoz. Minden egyes teljesítés után négy kedvezményes jegy vásárolható, a teljesítések száma korlátlan. A programban szerepelnek szabadidősport rendezvények, köztük ismert futóversenyek, a Balaton-átúszás, kerékpárversenyek és olyan egyéni kihívások is, amelyek bárhol teljesíthetők.

A jegyek elérhetőek online, illetve megvásárolhatók az Eventim jegyirodáiban és partnereinél országszerte.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában is jó hangulatban indulhat a nap a piacokon. Ami a gazdasági eseményeket illeti a német IFO üzleti hangulatindexre, illetve az Amerikából érkező tartós cikkek megrendelésállományának közlésére lesz érdemes figyelni.  Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×