eur:
394.32
usd:
371.48
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor

Gyulay Zsolt: sportdiplomáciai szempontból is fantasztikus lesz az atlétikai vb

Komoly presztízse van Magyarországnak a nemzetközi sportéletben, ezt pedig tovább erősítheti augusztusban a budapesti atlétikai világbajnokság – fejtette ki a Magyar Olimpiai Bizottság és a Hungaroring elnöke.

"Az atlétikai világbajnokság az olimpiai sportágak között a legnagyobb" – jelentette ki az InfoRádióban Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Hungaroring elnöke.

Mint mondta, a Forma–1-es verseny rendezését már megszoktuk itthon, a verseny rengeteg külföldit vonz, bár más a közönsége. Az atlétika Gyulay Zsolt szerint az olimpiai sportágak között a csúcs, és a létesítmény jól áll. Hozzátette: "fantasztikus világbajnokság lesz" nemcsak a sport, hanem a sportdiplomácia szempontjából is.

Nemzeti Atlétikai Központ
Az épülő atlétikai stadion belülről, 2022 decemberében. Fotó: Facebook/ Nemzeti Atlétikai Központ

Emlékeztetett, hogy amikor a FINA vízes-világbajnokság Magyararoszágon volt tavaly, akkor is itt járt Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke.

"Ez nemzetközi viszonylatban is nagyon pozitív" – mondta, hozzátéve, hogy amikor külföldön van, akkor több kollégája megemlíti, hogy Magyarország jó versenyeket rendez.

Az egykori olimpiai pályázatunk idején több létesítményt megálmodtunk, ezeknek a 70-80 százaléka egyébként is felépült. "Fantasztikus dolog, hogy végre van egy atlétikai stadionunk, ráadásul a környezete is teljes mértékben megújult, és a szabadidősportnak is nyitott tér lesz. Nagyon bizakodó vagyok" – jelentette ki Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Hungaroring elnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×