eur:
392.32
usd:
366.08
bux:
66800.83
2024. április 26. péntek Ervin
Rafael Nadal spanyol (b) és Roger Federer svájci teniszező, az európai csapat tagjai az ez évi Laver-kupa genfi beharangozásán 2019. szeptember 18-án. A kupáért a hat legjobb európai játékos küzd a világ többi részének hat legjobbjával, az eseményt szeptember 20. és 22. között rendezik a svájci városban.
Nyitókép: MTI/EPA/KEYSTONE/Martial Trezzini

Taróczy Balázs Roger Federerről: egy biztos pont távozott a sport világából

Jóval több Grand Slamet kellett volna nyernie, mint Nadalnak vagy Djokovicnak.– mondta a korábbi wimbledoni bajnok magyar teniszező.

Roger Federer profi pályafutása utolsó mérkőzésén Rafael Nadallal párosban kikapott a férfi teniszezők londoni Laver Kupáján, így a visszavonulását múlt csütörtökön bejelentő, 20-szoros Grand Slam-győztes svájci klasszis saját kérésére a 22-szeres GS-bajnok spanyol riválisa oldalán búcsúzott az élsporttól.

"A logikus az lett volna, hogy lakhelyén, a baseli versenyen búcsúzik a tenisztől" – mondta Taróczy Balázs az InfoRádióban Roger Federerről. A sérülései miatt azonban egyéni mérkőzést már nem mert vállalni a svájci teniszező. Ráadásul – tette hozzá Taróczy Balázs – a Lever Kupa nem egy olyan verseny, ahol a vereség különösebben számított volna. Így szép volt a búcsúja párosban Nadallal az oldalán.

Csodálatos bemutató mérkőzést játszottak.

"Messi, Ronaldo, Federer, biztos pontok voltak a sport világában" – fogalmazott a magyar klasszis, aki párosban Grand Slam-tornát is nyert. Taróczy Balázs szerint Federer állandóságot hozott az emberek életében. Húsz év után ez most megváltozik.

"Federernek jóval több Grand Slamet kellett volna nyernie, mint Nadalnak vagy Djokovicnak. A technikája, a könnyedsége a legnagyobb volt. A versenykészsége is remeknek mondható, de nem volt olyan harapós, mint Djokovic,

ha olyan lett volna, mint a szerb teniszező, akkor tízzel több nagy versenyt nyert volna.

Taróczy Balázs arról is beszélt, hogy kitolódott a sportolók életkora, az ő idejében 30 felett már a visszavonulást tervezgették, ezért léphetett pályára 41 éves koráig Ferderer, arról már nem is beszélve, hogy megérte neki eddig játszani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×