eur:
389.64
usd:
363.13
bux:
68101.94
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Németh Anikó kapus a Dániában zajló női jégkorong-világbajnokság negyeddöntőjében játszott Egyesült Államok-Magyarország mérkőzésen Herningben 2022. szeptember 1-jén.
Nyitókép: MTI/EPA/Ritzau/Bo Amstrup

Vb-nyolcadik a magyar női jégkorong-válogatott

A csapat hosszabbításban 3-2-es vereséget szenvedett szombaton a sokkal esélyesebbnek tartott finn csapattól a dániai világbajnokságon, és így a nyolcadik helyen végzett.

Ez minden idők legjobb magyar vb-szereplése, az elitbe 2019-be feljutott csapat tavaly a kilencedik volt.

Pat Cortina szövetségi kapitány együttese a németek elleni győzelemmel és a svédek elleni pontszerzéssel jutott csoportjából a negyeddöntőbe, ahol kikapott a végső győzelemre is esélyesnek tartott amerikaiaktól. A finnek úgy érkeztek a vb-re, hogy szeretnének dobogóra állni, ám a nyolc között meglepetésre vereséget szenvedtek a csehektől.

A szombati helyosztón is ők számítottak esélyesnek, és már a 7. percben megszerezték a vezetést Susanna Tapani révén. Ebben a harmadban sokkal többet birtokolta a pakkot az északi csapat, amely 10-3-mal volt jobb a kapura lövésben. A második harmad 58. másodpercében Noora Tulus növelte az előnyt, ám ettől felbátorodott a magyar együttes, és Metzler Regina szépített. Két napja az amerikaiak ellen is eredményes volt, bár akkor csak a meccs után lett hivatalos gólszerző a sokszori videózást követően. Kettős emberelőnyben még nem sikerült az egyenlítés, de a 32. percben összejött, Huszák Alexandra révén.

A harmadik felvonásban erősen nyomtak a finnek, záporoztak a lövések Németh Anikó kapujára, de hősiesen állta a rohamokat a védelem. Az északiak emberhátrányban zárták az alapjátékidőt, így magyar fórral indult az első gólig tartó hosszabbítás. Azonban ez kimaradt, a túloldalon viszont Tapani nem kegyelmezett.

A magyar nők 2019-ben jutottak fel az elitbe, a 2020-as vb a koronavírus-járvány miatt elmaradt, tavaly pedig a kilencedik lett a válogatott, azaz a mostani minden idők legjobb szereplése a csapattól.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×