eur:
389.44
usd:
363.08
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Faragó Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó, miután átvette a Budapest díszpolgára elismerést a Fővárosi Közgyűlés ünnepi ülésén, amelyet a szabadság napja alkalmából tartottak az Újvárosháza dísztermében 2014. június 19-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Faragó Tamás a vízilabda-Eb-esélyekről: én sem tudom, mire lesznek képesek a fiatalok

Szombaton kezdődik Splitben a vízilabda Európa-bajnokság, mindkét magyar válogatott tartalékos összeállításban szerepel, de a pólólegenda szerint a név kötelez: mindig jól kell szerepelni.

Szombattól Splitben rendezik a vízilabda Európa-bajnokságot, a szűk két hónapja Budapesten világbajnoki ezüstérmes magyar női válogatott már aznap este csoportrangadót játszik a görögökkel, míg a férfiak hétfőn kezdenek.

Faragó Tamás olimpiai, világ- és Európa-bajnok, a Nemzet Sportolója elsőként azt emelte ki, hogy nem sokkal a világbajnokság után ismét formába lendülni nagyon nehéz, szerinte a játékosok eleve fizikailag és idegileg le vannak terhelve, egy nagyon erős bajnokság és BL-sorozatmérkőzés után kell a második világversenyen vízbe szállniuk. Ugyanakkor a magyar pólósok a magyar vízilabdát képviselik, ami azt jelenti, hogy mindig jól kell szerepelni.

A magyar női válogatott már a hétvégén megkezdi szereplését, szombaton és vasárnap is csoportrangadó vár rá a görögök, illetve a hollandok ellen. Nehézséget jelent Bíró Attila szövetségi kapitánynak, hogy változtatnia kellett az elutazás előtt. Rybanska Natasa vállsérülése nem javult annyit, hogy szerepelhessen az Eb-n, Dömsödi Dalma került be a keretbe, míg a csapatkapitány Keszthelyi Ritáról már korábban kiderült, hogy kihagyja a spliti tornát.

"A magyar válogatott még így is éremesélyes, sőt igazából arra is esélyes, hogy nyerjen,

mert jó erőt képvisel. Nagyon egységes, vannak most már jó játékosai, a fiatalok beértek, Bíró Attila és társa abszolút jó edzők, tehát a női válogatott mindenképpen jól fog szerepelni" – értékelt Faragó Tamás. Hozzátette, a női vízilabdasportban az oroszok kizárása könnyebbséget jelent a többi csapat számára is.

Külön nehézséget jelent, hogy a csapat a hét végi két rangadó után könnyebb meccsekre számíthat, és csaknem egy hét után kell majd ismét felpörögnie az egyenes kieséses szakaszra. Faragó Tamás szerint elsősorban a motiváció fenntartása a kulcskérdés. "Nem egyszerű a feladat, mert nem elég a vb után ismét formába lendülni, az Európa-bajnokság keretén belül is még egyszer formát kell időzíteni, ami azt jelenti, hogy nagyon jól kell tudni vízilabdázni az elején, és a végén még jobban" – mondta.

A férfiaknál az új szövetségi kapitány, Varga Zsolt együttese hétfőn kezd, szerdán jön a szerbek elleni csoportrangadó, ugyanakkor az erőviszonyokat módosíthatja, hogy a magyar csapatból több kulcsember is hiányzik majd, és helyüket tehetséges fiatalok foglalják el.

"A csapattól, miután ők is a magyar vízilabdát képviselik, mindenképpen jó szereplést várok, ennek ellenére nem irigylem őket, elsősorban Varga Zsoltot, mert sok mindent nagyon rövid időn belül meg kellett oldani. Nemcsak a fiatalítást, a kulcsjátékosok helyettesítését, hanem azt is, hogyan lehet egy csapatot újjászervezni, hogyan lehet új taktikát felépíteni. Azok a játékosok, akik bekerültek, mind-mind nagyon tehetségesek, de hogy már az első világversenyen képesek lesznek-e arra, hogy klasszisteljesítményt nyújtsanak, azt nem tudom, csak remélem. A tehetségük alapján mondhatom azt, hogy képesek rá, de, hogy meg tudják-e valósítani, azt még nem tudom" – adott helyzetelemzést Faragó Tamás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Jól ment a Ferencváros korábbi ellenfeleinek az elődöntőben

Jól ment a Ferencváros korábbi ellenfeleinek az elődöntőben

Egyetlen hazai pályán játszó csapat került előnybe a második és harmadik számú kupasorozat elődöntőinek első mérkőzésén: a Fiorentina. Mind a három, e két sorozatban még versenyben lévő csapat, amely megelőzte, illetve kiejtette a Ferencvárost, előnyt szerzett.

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×