eur:
393.82
usd:
365.06
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Jansik Szilárd (b) a magyar és Devon Card, a dél-afrikai válogatott játékosa a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi vízilabdatornájának harmadik fordulójában játszott mérkőzésen a Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. július 29-én. Magyarország - Dél-afrikai Köztársaság 23-1.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Eb-éremről álmodik a vízlabda-válogatott új csapatkapitánya

Új csapatkapitánnyal vágott neki az Európa-bajnoki felkészülésnek a magyar férfi vízilabda-válogatott. Jansik Szilárd az InfoRádiónak saját szerepéről, a szerda este kezdődő margitszigeti felkészülési tornáról és az Eb-reményekről is beszélt.

Jansik Szilárd a magyar férfi vízilabda-válogatott új csapatkapitánya a spliti Európa-bajnokságot kihagyó Varga Dénes helyett, az új posztra már a friss szövetségi kapitány, eddigi klubedzője, Varga Zsolt nevezte ki, aki a felkészülés kezdetén a csapat előtt jelentette be a döntést.

"Kilenc éve együtt dolgozunk harmonikusan, tudjuk majd egymást támogatni, és reméljük, hogy sikeres lesz ez az időszak" – mondta Jansik Szilárd, de hozzátette, még neki is szoknia kell az új szerepét, különösen azért, mert sok a fiatal a válogatott keretében, és sok türelem kell hozzájuk.

"Bízom abban, hogy tudom őket segíteni, és elfogadnak engem. Figyelek arra, hogy a kohézió jó legyen, ez elengedhetetlen egy sikeres csapatnál" – mondta az új csapatkapitány.

Az egyértelmű kudarcot jelentő hetedik helyet termő budapesti világbajnokság után távozott az addigi szövetségi kapitány, a nemzeti együttest 2017 óta irányító Märcz Tamás, de nemcsak az edző lett új, hanem minden megváltozott a válogatott körül.

"Eléggé kicserélődött a csapat, van öt-hat újoncunk, teljesen más a hangulat,

idősebb játékosok szálltak ki, minden új a számunkra is. Máshogy néznek ki az edzések, más a stáb, más az egész felépítése. Nagy csalódás volt a vb, még most is az eszembe jut, hogy egy hazai világversenyen milyen rosszul szerepelni, bízunk abban, hogy ilyen rossz szereplés nem lesz már sehol" – jelentette ki a pólós.

A héten a margitszigeti BENU Kupán három mérkőzés vár a válogatottra sorrendben Franciaország, Japán és Hollandia ellen, Jansik Szilárd szerint hiába nem élvonalbeliek az ellenfelek, hasznos lesz a három összecsapás, hiszen ez a társaság még ilyen összeállításban nem játszott, szokniuk kell egymást, ki kell alakulniuk a játékoskapcsolatoknak, a téthelyzeteket pedig az edzésen nem lehet reprodukálni.

Utána már a spliti Eb következik, a csapatkapitány azonban nem szívesen latolgatja még az esélyeket. "A négybe mindenképpen be szeretnénk jutni, onnantól, ha már éremért játszunk, az már egy nagyon sikeres Európa-bajnokság lenne" – mondta Jansik Szilárd.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×