eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Juraj Kucka, a szlovák csapat játékosa (j) és a ferencvárosi Stjepan Loncar a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában játszott Ferencváros - Slovan Bratislava mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. július 20-án. A Ferencváros 2-1-re kikapott.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Szurkolói miatt büntette a Slovant az UEFA

Még a budapesti mérkőzésen tapasztaltak rasszista megnyilvánulásokat a részükről.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága megbüntette a Slovan Bratislavát: a szlovák klubot szurkolóinak a Ferencváros otthonában 2–1-re megnyert Bajnokok Ligája-selejtezőn tanúsított viselkedése miatt marasztalta el a testület.

A múlt szerdai összecsapáson a szlovák drukkereknek többször is rasszista megnyilvánulásai voltak, emiatt 40 ezer eurós büntetést kapott az egyesület. A Slovannak ezen kívül pályára hajított tárgyakért 25 ezer, pirotechnikai eszközök használatáért 13 ezer eurót kell fizetnie.

További büntetésként a pozsonyi gárda otthonában nem lehet majd nyitva a Slovan ultrái számára fenntartott C-szektor a görög Olmypiakosz ellen augusztus 11-én sorra kerülő Európa-liga selejtezőn, az üres helyekre pedig rasszizmust elutasító molinót kell kihelyezni.

A Slovan-drukkerek ezen kívül nem kísérhetik el kedvenceiket a párharc görögországi felvonására, és

amennyiben egy későbbi UEFA-mérkőzésen hasonlóképpen viselkednek, két évig nem utazhatnak idegenbeli találkozóra.

A Ferencváros a hazai vereség után most szerdán 4–1-re nyert vendégként, ezzel a BL-selejtező harmadik fordulójába jutott.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×