eur:
394.08
usd:
365.23
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
MADRID, SPAIN - MARCH 9: Karim Benzema (9) of Real Madrid celebrates after scoring a goal during the UEFA Champions League round of sixteen leg two match between Real Madrid and Paris Saint-Germain at Estadio Santiago Bernabeu on March 09, 2022 in Madrid, Spain. (Photo by Burak Akbulut/Anadolu Agency via Getty Images)
Nyitókép: Burak Akbulut/Anadolu Agency via Getty Images

Puskás Ferenc mögé zárkózott fel a triplázó Karim Benzema

Puskás Ferenc után a Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcának szerdai visszavágóján mesterhármast elérő Karim Benzema lett a második legidősebb olyan játékos, aki egy BEK-, vagy BL-meccsen háromszor is eredményes volt a Real Madrid színeiben - írta csütörtöki anyagában a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS).

A francia támadó a Paris Saint-Germain felett aratott 3-1-es siker alkalmával 34 évesen és 80 naposan triplázott, míg a magyar Aranycsapat egykori kapitánya a madridi klub játékosaként 38 éves és 173 napos volt, amikor 1965. szeptember 22-én a holland Feyenoord kapuját BEK-meccsen a 12. és a 35. perc között három ízben is bevette, majd a 86. percben - negyedik találatával - ő állította be az 5-0-s végeredményt.

Benzema szerdai mesterhármasa alig 17 perc alatt született meg, ám - olvasható az IFFHS elemzésében - ezzel együtt is csak az ötödik a Real Madrid vonatkozó BEK/BL-örökrangsorában. Nála is gyorsabb volt korábban Di Stéfano (5 perc alatt triplázott a Wiener SC ellen 1959-ben), továbbá Amancio (7 perc, Sparta Praha, 1968), Cristiano Ronaldo (11 perc, Malmö, 2015) és Puskás (15 perc, Eintracht Frankfurt, 1960). A magyar csatár a Bajnokcsapatok Európa Kupájának 1960. május 18-án rendezett glasgow-i döntőjében egymás után négyszer volt eredményes a nyugatnémet együttes felett aratott 7-3-as diadal alkalmával.

Benzema szerdán 309-re növelte madridi találatainak a számát, amivel megelőzte Alfredo di Stéfanót (308) a spanyol királyi klub legjobb góllövőinek listáján. Előtte még ketten állnak: Cristiano Ronaldo (450 gól) és Raúl (323). A BEK-ben és a BL-ben elért gólokat tekintve a Real házi listáján Ronaldo az első (105 gól), az immár 67 találatnál tartó Benzema viszont ebben a mutatóban megelőzte Raúlt (66).

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×