eur:
393.89
usd:
364.74
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
MADRID, SPAIN - MARCH 09: Karim Benzema of Real Madrid CF (L) battles for the ball with Goalkeeper Gianluigi Donnarumma of Paris Saint Germain (R) during the UEFA Champions League Round Of Sixteen Leg Two match between Real Madrid and Paris Saint-Germain at Estadio Santiago Bernabeu on March 9, 2022 in Madrid, Spain. (Photo by Alvaro Medranda/Eurasia Sport Images/Getty Images)
Nyitókép: Alvaro Medranda/Eurasia Sport Images/Getty Images

Madridban Benzemát dicsérik, Párizsban igazságtalanságról beszélnek

Carlo Ancelotti szerint a stadionnak és szurkolótábornak a varázslata döntött.

Mauricio Pochettino, a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint "nagyon igazságtalan" volt, hogy a játékvezető megadta a Real Madrid egyenlítő gólját a Bajnokok Ligája szerda esti nyolcaddöntős visszavágóján, melyen a PSG 3-1-re kikapott a spanyol fővárosban, s ezzel kiesett.

Az argentin szakember szerint egyértelmű volt, hogy Karim Benzema, a Real francia csatára szabálytalanul vette el a labdát Gianluigi Donnarumma kapustól a madridiak első találata előtt. A három hete játszott első meccsen 1-0-ra diadalmaskodó PSG a szerdai találkozó szünetében 1-0-ra vezetett Kylian Mbappé góljával, a második félidőben azonban Benzema mesterhármast lőtt, így a végén a Real ünnepelhetett. Pochettino azt mondta, az ellenfél 61. percben szerzett egyenlítő gólját nem kellett volna megadnia a játékvezetőnek.

"Nagyon igazságtalannak érzem ezt az egészet, mert Benzema szabálytalan volt Donnarummával szemben, de onnantól mindenkinek megváltozott az érzelmi állapota" - jelentette ki az argentin edző, és hozzátette, játékosai a rivális első találata után nem tudták megfelelően kezelni saját érzelmeiket és túlságosan kiszolgáltatottá váltak.

"A párharc négy félidejéből háromban mi álltunk továbbjutásra, és mi voltunk a jobb csapat, ennek ellenére egy óriási pofonnal és nagyon csalódottan távozunk azért, mert nem tudtunk bejutni a legjobb nyolc közé" - fogalmazott Pochettino, aki saját bevallása szerint "30-40 alkalommal" nézte vissza "különböző kameraállásokból és szögekből" a Real első gólját megelőző szituációt.

"Nem értem, hogy a videobíró hogyan nem jelezte ezt a szabálytalanságot a játékvezetőnek.

Ez a futball csúcsa, a legmagasabb szint az európai versenysorozatokban, itt nagyon apró részletek döntenek. Ma a videobíró nem vette észre azt a szabálytalanságot, és ez döntőnek bizonyult a későbbiek szempontjából" - fogalmazott a PSG trénere.

Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője Benzemát dicsérte, akinek első gólja az olasz szakvezető szerint "felrázta" az együttest.

"Azzal, hogy nyomás alá helyezte az ellenfél kapusát, lehetőségünk nyílt az egyenlítésre, onnantól pedig ennek a stadionnak és szurkolótábornak a varázslata döntött" - mondta Ancelotti, majd hozzátette: - "Nem olyan bonyolult ez. Az a gól energiát adott nekünk és meg tudtuk semmisíteni a riválist. Az utolsó 30 percben egyetlen csapat volt a pályán."

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×