eur:
394.12
usd:
370.25
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Twitter/Tobi Grüner

Ledobta orosz színeit és kifehéredett Mick Schumacherék autója – képek

Sőt, a kamionokról és az egyéb helyszínekről is eltüntette az orosz nemzeti lobogóra utaló szponzori mintázatokat az amerikai csapat.

Zajlik a 2022-es Forma-1-es tesztelés, melynek második napján, csütörtök este a Haas-nál bejelentették, az utolsó barcelonai tesztnapot sima fehér autóval teljesítik, az orosz vegyipari cég, az Uralkali matricái nélkül - írta az m4sport.hu.

Mint ismert, az amerikai csapat főtámogatójának vezetőségét szoros szálak kötik a háborút elindító orosz elnökhöz, Vlagyimir Putyinhoz. Miközben a világ sok országához hasonlóan az Egyesült Államok is komoly szankciókat jelentett be az Ukrajna ellen katonai támadást indító oroszokkal szemben, az amerikai Haas nem várhatott sokáig a lépésekkel.

A csütörtök esti közlés szerint az autókról, a kamionokról, a garázsról és a felszerelésekről is eltűnnek az orosz kapcsolatra utaló matricák, péntek reggel pedig Nyikita Mazepin már egy fekete első szárnnyal felszerelt, de szinte teljesen fehér autóval hajtott ki a garázsból a barcelonai teszt utolsó napjának kezdetén.

Az autón a többi szponzor matricája és a Haas-felirat is fent maradt. Egyedül az orosz versenyző overallján látható a főtámogató neve.

Összehasonlításul, ilyen volt és lett az autó:

BARCELONA, SPAIN - FEBRUARY 25: Nikita Mazepin of Russia driving the (9) Haas F1 VF-22 Ferrari during Day Three of F1 Testing at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 25, 2022 in Barcelona, Spain. (Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images)
Nyikita Mazepin a Haas F1 VF-22 Ferrariban a barcelonai tesztpályán 2022. február 25-én. (Rudy Carezzevoli/Getty Images)
Lusail, 2021. november 19.
Mick Schumacher, a Haas német versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Katari Nagydíjának második szabadedzésén a Dohától északra fekvő Lusail versenypályán 2021. november 19-én. A futamot november 21-én rendezik.
MTI/EPA/Nusad Szekkajil
Mick Schumacher, a Haas német versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Katari Nagydíjának második szabadedzésén a Dohától északra fekvő Lusail versenypályán 2021. november 19-én. MTI/EPA/Nusad Szekkajil

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×