eur:
393.59
usd:
364.74
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Planéta Szimonetta, a magyar (j) és Anne Mette Hansen, a dán válogatott játékosa a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének első fordulójában játszott mérkőzésen a granollersi sportcsarnokban 2021. december 8-án.
Nyitókép: MTI Fotószerkesztőség/Illyés Tibor

Súlyos vereség után elúszni látszik a negyeddöntő a női kézilabda-vébén

Már csak matematikai esélye van a továbbjutásra. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a küzdelem hiányzott.

A magyar női kézilabda-válogatott 30-19-re kikapott Dániától a spanyolországi világbajnokság középdöntőjének első fordulójában, szerdán Granollersben.

A magyar válogatott 18 fős keretéből ezúttal Szemerey Zsófia és Tóvizi Petra maradt ki. Kljuber Katrin a két nappal ezelőtti combizomsérülése ellenére vállalta a játékot.

Remek védekezéssel kezdtek a magyarok, az első nyolc percben csak egy gólt kaptak és hármat lőttek. Támadásban voltak kisebb-nagyobb hibák, ráadásul

Klujbert néhány perc után le kellett cserélni, és a folytatásban már nem térhetett vissza,

emiatt ismét beszűkültek a lehetőségek támadásban. A dánok egy négyes gólsorozattal fordítottak, sőt a 22. percben már 12-9-re vezettek, és Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány időkérése sem törte meg a lendületüket. A hajrában védekezésben nem sikerült megfékezni az ellenfél játékosait, ráadásul a helyzetek kialakításával és kihasználásával is problémák voltak, így Dánia 15-11-re vezetett a szünetben.

A második félidő első felében sem változott a játék képe, a meccs kétharmadánál Dánia öt találattal jobban állt, és mivel Rebecca Reinhardt kapus kiválóan védett, a különbség tovább nőtt. Az északiak egyre jobban védekeztek, erre alapozva az 52. percben már tízzel vezettek. Az időkérések, a cserék és a nyitott védekezés hatására sem javult a magyarok helyzete, így

a sorsdöntő jelentőségűként beharangozott meccs meglepően és váratlanul sima vereséggel zárult.

A dánok legeredményesebb játékosa Kristina Jörgensen volt hat góllal, a Győri Audi ETO KC csapatkapitánya, Anne Mette Hansen ötször, Laerke Pedersen négyszer talált be. A mezőny legjobbja a dán kapus Rebecca Reinhardt volt, aki rendkívül magas, 47 százalékos hatékonysággal védett (32/15).

A két csapat 52. egymás elleni mérkőzésén 26 magyar siker és három döntetlen mellett 23. alkalommal győztek a dánok.

Pénteken 18 órától Kongó, vasárnap 18 órától pedig a Koreai Köztársaság lesz a magyarok ellenfele, és ha mindkét meccsüket megnyerik, a németek viszont kikapnak Dél-Koreától és Dániától is, akkor a Németország, Dél-Korea és Magyarország közötti hármas holtverseny akár utóbbi csapatnak is kedvezhet. A negyeddöntőbe az első két helyezett kerül.

A magyarok Szlovákiát múlt csütörtökön 35-29-re, Csehországot szombaton 32-29-re legyőzték, Németországtól hétfőn 25-24-re kikaptak Llíriában, így az E csoport második helyén végeztek, és két pontot vittek magukkal a középdöntőbe.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×