eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

„Kollektív áramszünet" érte a Bayern futballistáit

A Bayern München 1978 óta a legsúlyosabb vereségét szenvedte el szerda este, amikor a Német Kupa második fordulójában 5-0-ra kikapott a Borussia Mönchengladbachtól.

A Gladbach két perc után 1-0-ra, a 21. percre pedig 3-0-ra vezetett. A vége 5-0 lett, a minden találatban szerepet játszó svájci válogatott, Breel Embolo vezérletével.

„Teljesen meg vagyok döbbenve. Egyszerűen nem voltunk a pályán” – mondta az ARD-nak, a német közszolgálati csatornának Hasan Salihamidzic, a Bayern sportigazgatója és korábbi játékosa. – Egyszerűen mintha ott sem lettünk volna. Egyetlen párharcot sem nyertünk meg az egész első félidőben. Minden, ami elromolhat, az elromlott. Sőt, olyan volt, mint egy kollektív áramszünet.”

A Gladbach hat lövéséből öt gólt szerzett – döbbenetes, de a Bayern többet birtokolta a labdát és többet próbálkozott kapura lövéssel, ám sikertelenül.

A nyári edzőváltás, Julian Nagelsmann érkezése óta ez csak a második veresége a Bayernnek. (Az edző egyébként nem volt kint a mérkőzésen, miután pozitív koronavírus-tesztje után házi karanténban van.)

A mérkőzésen a pályaedzője, Dino Toppmöller – a híres edző, Klaus Toppmöller fia – dirigálta a Bayernt, sorozatban már a harmadik mérkőzésen.

Toppmöller – Nagelsmann-nal konzultálva – a 0-3-s első félidő után úgy döntött, sem személyi, sem taktikai változtatásokat nem hajt végre a félidőben.

„Nem akartunk semmit sem változtatni, mert az állás nem a rendszer kérdése volt, egyszerűen koromsötét napunk volt”

- mondta a sajtótájékoztatón.

A 0-5-ös meccs lezárt egy 85 mérkőzésből álló sorozatot, azokon mind szerzett gólt a Bayern. Az elődök legutóbb 43 éve, 1978-ban veszítettek ötgólos különbséggel meccset, amikor a Fortuna Düsseldorf 7-1-re legyőzte őket a Bundesligában.

A klubtörténet rekordveresége tétmérkőzésen továbbra is a Schalke 04 elleni hazai 7-0-s bajnoki vereség 1976-ban. A DFB-kupában (vagyis a Német Kupában) viszont még soha nem szenvedtek ilyen súlyos vereséget.

Bár a Gladbach - különösen otthon, Mönchengladbachban - a Bayern mumusának számít az utóbbi időben, azért is döbbenetes az eredmény, mert Adi Hütter együttese az előző nyolc meccséből négyet elveszített és a Bundesliga tabelláján csak a 12. helyen áll.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban - Mutatjuk, mi áll a háttérben

Betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban - Mutatjuk, mi áll a háttérben

A héten az amerikai szenátus elfogadta, majd Joe Biden elnök aláírta a törvényt, amely 270 napot ad a kínai ByteDance-nek arra, hogy eladja a TikTok amerikai eszközeit, különben betiltják a platformot az USA-ban. A fő tulajdonosnak azonban úgy tűnik, hogy esze ágában sincsen megválni az amerikai operációtól és bíróságon fogja megtámadni az új törvényt. Ha ez a kísérlet kudarcot vall, a ByteDance valószínűleg inkább a kivonulás mellett dönthet, vagy a menthetőt mentve megpróbálhatja az aranyat érő algoritmusa nélkül értékesíteni a TikTokot - viszont egyes becslések szerint az algoritmus nélkül mindössze a harmadát érheti a platform.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 09:32
×
×
×
×