eur:
388.97
usd:
363.35
bux:
68165.67
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A görög Sztefanosz Cicipasz az osztrák Dominic Thiem ellen játszik a pekingi tenisztorna döntőjében 2019. október 6-án. Thiem 3:6, 6:4, 6:1 arányban győzött.
Nyitókép: MTI/EPA/Hou Hvi Jung

Háborog a teniszvilág Sztefanosz Cicipasz vécészünetei miatt

Ellenfelei úgy látják, ez már sportszerűtlen, a játék megtörésére megy a hosszú elvonulás.

Sztefanosz Cicipasz már a harmadik fordulóban jár a US Openen, azonban egyre több vetélytárs szemét szúrja játékának egyik eleme: a hosszúra nyúló vécészünet, ezúttal például a negyedik szett előtt.

Történt ugyanis, hogy Adrian Mannarino ellen kellett játszania, a negyedik szettet megelőzően viszont elvonult a mellékhelyiségbe, nem kevesebb mint 8 percre, így ellenfele annyira kizökkent, hogy Cicipasz 8 perc alatt lerendezte a játszmát.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatóján - mint az Eurosport összeálíltásában szerepel - a korábbról ismert kritikákra reagálva nyomatékosította, amit csinál, az szabályos, nincs előírva, hogy mennyi ideig lehet valaki a mosdóban.

Magukra a szünetekre is magyarázattal szolgált:

"Számomra ez fontos. Az izzadság nélkül kevesebb súlyt cipelsz. Olyan érzés, mintha kicseréltek volna, friss vagy, nem zavar az izzadság, nem folyik az arcodba. Jobban érzed magad a pályán. Ezért nekem fontos, hogy kihasználjam ezt a szünetet, másnak talán nem az. Eltérő, mennyi időre van szükség, nekem időnként egy picit többre, erről van szó."

Szerinte az időhúzás általánosan is jelen van a teniszben, vannak, akik 25 másodpercnél is többet várnak szerva előtt. A kritikák tehát nem érdeklik.

Mannarino szerint Cicipasz azért használja ki ezt a szüneti lehetőséget, hogy megtörje a mérkőzés ritmusát.

Az ügyben többen megnyilatkoztak már, a szavak egy irányba mutatnak: kellene valamilyen szabály.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×