eur:
393.8
usd:
367.6
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
A ferencvárosi Wergiton do Rosário (k) és a mezőkövesdi Nagy Dániel (j) a labdarúgó OTP Bank Liga 3. fordulójában játszott Ferencváros - Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzésen a Groupama Arénában 2021. augusztus 14-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

A gyors gól után megsorozta a Fradi a Mezőkövesdet

A címvédő Ferencváros hátrányból fordított, és végül 4-1-re legyőzte a vendég Mezőkövesdet az OTP Bank Liga harmadik fordulójának szombati játéknapján.

A hazai gárda nem fordított kellő figyelmet a kezdésre, így Nagy Dániel fejesével a 6. perc végén előnybe jutott a vendégcsapat, amely a folytatásban beszorult a térfelére. A Ferencváros azonnal felpörgette a ritmust, és játékában benne volt ugyan a gól, de a fegyelmezett kövesdiek kapujára ritkán jelentett direkt veszélyt. Az első félidő ötperces hajrájában aztán elég volt két villanás, és fordított a vendéglátó: előbb Botka centerezését Boli lőtte Antal kapujába, majd formás akció végén Mak talált be Zubkov remek előkészítése után.

A második játékrész elején bátran támadott a Mezőkövesd - Dibusznak is akadt komoly védenivalója -, de az FTC 15 perc után rendezte sorait, és vissza tudta vinni a játékot a mezőnybe. A 67. percben a videobírós (VAR) visszajátszás megtekintése után ítéltek büntetőt a hazaiak javára, amit a sértett Uzuni váltott gólra. A hátralévő időben a vendégekben erő és tűz sem maradt, hogy felzárkózzanak, a hazaiak eközben a biztonságra koncentráltak, és járattak a labdát. Ennek megfelelően komoly helyzetek már nem adódtak, az eredmény az utolsó percig nem változott, de akkor Boli egyéni megmozdulás végén betalált. A hajrában egy ütközés után az alig tíz perce becserélt Nguen bicegve hagyta el a játékteret, és miután a hazaiak addigra már az összes cseréjüket kihasználták, a végjátékra tízen maradtak a pályán.

A Ferencváros házigazdaként élvonalbeli mérkőzésén továbbra is veretlen a Mezőkövesddel szemben: három döntetlen mellett nyolcadszor győzte le. A bajnoki idényben Pintér Attila csapata két győzelem után először vesztett pontokat.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×