eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
07 August 2021, Baden-Wuerttemberg, Sandhausen: Football: DFB Cup, SV Sandhausen - RB Leipzig, 1st round, Hardtwaldstadion. Leipzigs goal scorer Dominik Szoboszlai (centre) celebrates with team colleagues after scoring the 0:4 goal. (IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series). Photo: Uwe Anspach/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and/or the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by Uwe Anspach/picture alliance via Getty Images)
Nyitókép: Uwe Anspach/picture alliance via Getty Images

Bundesliga-rajt: áradozik a rangos francia hírügynökség Szoboszlai Dominikról

A német labdarúgó Bundesliga rajtja elé írt beharangozójában Szoboszlai Dominikra is kitért a francia hírügynökség, amely úgy fogalmazott: a magyar középpályást gyakran a belgák klasszisához, Kevin De Bruynéhez hasonlítják.

Az AFP a klubváltások, igazolások kapcsán tett említést a magyar válogatott játékosról, megjegyezve, hogy bár már a télen Lipcsébe igazolt a Salzburgtól, de sérülése miatt a tavaszi idényben még nem játszott.

A húszmillió eurós transzfert illetően a hírügynökség megemlítette, hogy

"a magyar futball emelkedő csillagaként"

is emlegetett Szoboszlai ezzel a klasszikus utat követte a Red Bullhoz köthető két egyesület között.

Az AFP felidézte, hogy a magas termetű magyar középpályás, aki az osztrák bajnokság legjobbja volt, és akit gyakran De Bruynéhez hasonlítanak, jól lövi a szabadrúgásokat, remekül passzol és olyan csapatban játszik, amelyben a fiatal tehetségeknek lehetőségük van a kiteljesedésre.

Szoboszlai múlt szombaton, az első lipcsei tétmérkőzésén megszerezte első gólját: a másodosztályú SV Sandhausen otthonában, a labdarúgó Német Kupa első fordulójában ő állította be a 4-0-s végeredményt.

A decemberben igazolt támadójátékosnak makacs szeméremcsont-gyulladása miatt az egész tavaszi szezont, valamint a nyári, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságot is ki kellett hagynia. Az RB Leipzigben július 17-én mutatkozott be a holland AZ Alkmaar elleni felkészülési találkozón.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×