eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Sorsolás: török ellenfelet kaptak az MTK kézisei

A Yalikavak Spor Kulübü csapatával találkozik a női kézilabda Európa-liga selejtezőjének az első fordulójában az MTK.

Az európai szövetség (EHF) bécsi székházában tartott keddi sorsoláson az is kiderült, hogy a magyar együttes az Égei-tenger partján található Yalikavak városában kezdi a párharcot október 16-én vagy 17-én, a visszavágót pedig hazai pályán játssza egy héttel később.

Továbbjutás esetén a selejtező második fordulójában a dán Herning-Ikast HB vár az MTK-ra. Az első mérkőzést november 13-án vagy 14-én idegenben, a visszavágót pedig egy héttel később odahaza játszhatja a fővárosi csapat.

A Debrecen és a Váci NKSE a selejtező második körében csatlakozik a mezőnyhöz, és az első meccsen lesz házigazda. A Pest megyeiek biztosan német együttessel találkoznak, ugyanis a TusSies Metzingen vagy a HSG Blomberg-Lippe vár rájuk. A DVSC ellenfele a cseh DHK Baník Most vagy a román CS Magura Cisnadie lesz.

A második számú európai kupasorozatra 39 klub nevezett, közülük a magyar bajnoki bronzérmes Mosonmagyaróvári KC és további három csapat a csoportkörben kezdi meg szereplését.

A csoportkör január 8-9-én rajtol és február végéig tart, a negyeddöntőket március utolsó és április első hetében játsszák. A négyes döntőre május 14-15-én kerül sor.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×