eur:
394.07
usd:
365.02
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Ungvári Miklós (kékben) és az amerikai Liam Wright a férfiak 73 kilogrammos súlycsoportjának küzdelmében a cselgáncs Budapest Grand Prix-n a Papp László-sportarénában 2019. július 13-án.
Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

"Már-már irreális" – így vág neki az olimpiát érő vb-nek Ungvári Miklós

Bravúros világbajnoki szereplésre lenne szükséges Budapesten Ungvári Miklósnak, hogy kijusson a tokiói olimpiára. A 2012-ben Londonban ezüstérmes dzsúdós az InfoRádiónak a Hősök terén rendezett szerda esti vb-felvezető eseményen beszélt erről.

Az olimpiai részvételhez különlegesen sikeres világbajnoki szereplésre van szüksége Ungvári Miklósnak, Tóth László, a dzsúdószövetség elnöke számításai szerint körülbelül a legjobb ötben kellene végezni a budapesti viadalon.

"Nagyon fiatal a mezőny és nagyon erős. Azt az Ungit kéne elővenni valahonnan, akit oly sokszor láttak a szurkolók, a barátok, a család vagy akár a szövetség is. Olyan helyzetekből tudtam elővenni valamilyen varázslatot a cilinderből, amire nem számítottak. Bízom benne, hogy a munkát megcsináltuk, és egy olyan napot tudok kifogni, hogy bármennyire is nehéz, meg tudom csinálni" – fogalmazott a sportoló az InfoRádióban.

Irreális célokat persze nem akar kitűzni maga elé, és szinte az olimpiára jutást is annak tartja.

A 73 kilós dzsúdósnak a világbajnokságon – amelyen nézők is buzdíthatják – akár már a harmadik, de a negyedik mérkőzésen biztos, hogy valamilyen rendkívülit kell mutatnia megítélése szerint.

A koronavírus-járvány ellenére már 129 ország több mint 700 cselgáncsozója adta le a nevezését a június 6. és 13. között a budapesti Papp László Arénában, nézők előtt sorra kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokságra. A magyar szövetség (MJSZ) tájékoztatása szerint a fokozott érdeklődés hátterében az áll, hogy ez lesz a tokiói játékok kvalifikációs sorozatának utolsó, kiemelt eseménye. A vb-n 2000 pont jár majd az aranyéremért, a legtöbb dzsúdós számára ennyi elegendő lenne a tokiói indulás kiharcolásához.

A nyolcnapos seregszemlén 18 cselgáncsozó képviseli majd a hazai színeket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×