eur:
392.76
usd:
366.14
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Ungvári Attila (fehér) a kazah Didar Hamza ellen küzd a budapesti cselgáncs Grand Slam-verseny 81 kilogrammos súlycsoportjának első fordulójában a Papp László Budapest Sportarénában 2020. október 24-én. A kazah versenyző leszorítással nyert.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Cselgáncs-vb Budapesten: kiderült, mi lesz a nézőszámmal

A megnyitóra 500-an mehetnek be, aztán viszont már sokkal többen.

Naponta háromezer néző tekintheti meg a budapesti Papp László Sportarénában a jövő vasárnap kezdődő olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságot.

Ezt Tóth László, a Magyar Judo Szövetség (MJSZ) elnöke jelentette be szerdán este a budapesti Hősök terén, ahol a közelgő vb kapcsán rendhagyó fényjátékkal köszöntötték a sportág hőseit. A jeles alkalomból piros-fehér-zöld színekkel világították meg a Millenniumi Emlékművet és ezzel párhuzamosan a vb logóját, illetve a sportágalapító Dzsigoro Kano és a magyar válogatott tagjainak fényképét is rávetítették a monumentális építményre.

Tóth László hozzátette: a megnyitóra csak 500 nézőt engednek be, mert a járvány terjedését akadályozó korábbi korlátozások miatt olyan koreográfiával készültek, hogy a nézőter jelentős részét lefedik. A versenyek kezdetétől azonban már naponta 3000-en lehetnek majd ott a lelátón, de mindenkinek maszkot kell viselni, és be kell tartani a védőtávolságot is.

Marius Vizer, a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) elnöke köszönetet mondott Tóth Lászlónak és csapatának, illetve Magyarországnak, hogy a különleges körülmények között is vállalták a világbajnokság megrendezését. Az IJF elnöke szerint bár külföldről nem mindenki tud eljönni, de Budapesten adottak a technikai feltételek ahhoz, hogy egy magas színvonalú versenyre kerüljön sor, hiszen ez az utolsó alkalom arra, hogy a cselgáncsozók kvótát szerezzenek a tokiói olimpiára.

A szervezők tájékoztatása szerint a vb-n 134 ország több mint hétszáz sportolója lép tatamira.

A nyolcnapos seregszemlén 18 cselgáncsozó képviseli majd a hazai színeket.

A judo hőseit köszöntötték

A világbajnokság szervezői hangulatos sétára invitálták a sportág szerelmeseit szerdán este a Hősök terére, ahol látványos fényfestéssel az épületekre vetítve jelentek meg a judo hősei.

A jelképes köszöntésen jelen volt Marius L. Vizer, a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) elnöke, Dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség (MJSZ) elnöke, Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára, a vb-re készülő magyar válogatott tagjai, valamint szövetségi kapitányaik, Pánczél Gábor és Toncs Péter is.

Forrás: MJSZ/Horváth György
Forrás: MJSZ/Horváth György

„Meglepő és gyönyörű programmal készültek a szervezők, ez jó promóciója az eseménynek és a judónak, nemcsak Magyarországon, az egész világon – vélekedett Marius L. Vizer, az IJF elnöke. – Meg szeretném köszönni Magyarországnak, a magyar judocsaládnak, hogy újra itt rendezhetjük meg a sportág legfontosabb versenyét. Remélem, a világbajnokság sikeres lesz, ahogyan abban is bízom, hogy sikerül a nézőket is a sportcsarnokba csábítani. Abban biztos vagyok, hogy ha oda eljönnek, akkor már nem fognak csalódni, hiszen a világ legjobb sportolóit láthatják majd harcolni.”

Forrás: MJSZ/Horváth György
Forrás: MJSZ/Horváth György
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×