eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Ungvári Attila (fehér) a kazah Didar Hamza ellen küzd a budapesti cselgáncs Grand Slam-verseny 81 kilogrammos súlycsoportjának első fordulójában a Papp László Budapest Sportarénában 2020. október 24-én. A kazah versenyző leszorítással nyert.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Cselgáncs-vb Budapesten: kiderült, mi lesz a nézőszámmal

A megnyitóra 500-an mehetnek be, aztán viszont már sokkal többen.

Naponta háromezer néző tekintheti meg a budapesti Papp László Sportarénában a jövő vasárnap kezdődő olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságot.

Ezt Tóth László, a Magyar Judo Szövetség (MJSZ) elnöke jelentette be szerdán este a budapesti Hősök terén, ahol a közelgő vb kapcsán rendhagyó fényjátékkal köszöntötték a sportág hőseit. A jeles alkalomból piros-fehér-zöld színekkel világították meg a Millenniumi Emlékművet és ezzel párhuzamosan a vb logóját, illetve a sportágalapító Dzsigoro Kano és a magyar válogatott tagjainak fényképét is rávetítették a monumentális építményre.

Tóth László hozzátette: a megnyitóra csak 500 nézőt engednek be, mert a járvány terjedését akadályozó korábbi korlátozások miatt olyan koreográfiával készültek, hogy a nézőter jelentős részét lefedik. A versenyek kezdetétől azonban már naponta 3000-en lehetnek majd ott a lelátón, de mindenkinek maszkot kell viselni, és be kell tartani a védőtávolságot is.

Marius Vizer, a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) elnöke köszönetet mondott Tóth Lászlónak és csapatának, illetve Magyarországnak, hogy a különleges körülmények között is vállalták a világbajnokság megrendezését. Az IJF elnöke szerint bár külföldről nem mindenki tud eljönni, de Budapesten adottak a technikai feltételek ahhoz, hogy egy magas színvonalú versenyre kerüljön sor, hiszen ez az utolsó alkalom arra, hogy a cselgáncsozók kvótát szerezzenek a tokiói olimpiára.

A szervezők tájékoztatása szerint a vb-n 134 ország több mint hétszáz sportolója lép tatamira.

A nyolcnapos seregszemlén 18 cselgáncsozó képviseli majd a hazai színeket.

A judo hőseit köszöntötték

A világbajnokság szervezői hangulatos sétára invitálták a sportág szerelmeseit szerdán este a Hősök terére, ahol látványos fényfestéssel az épületekre vetítve jelentek meg a judo hősei.

A jelképes köszöntésen jelen volt Marius L. Vizer, a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) elnöke, Dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség (MJSZ) elnöke, Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára, a vb-re készülő magyar válogatott tagjai, valamint szövetségi kapitányaik, Pánczél Gábor és Toncs Péter is.

Forrás: MJSZ/Horváth György
Forrás: MJSZ/Horváth György

„Meglepő és gyönyörű programmal készültek a szervezők, ez jó promóciója az eseménynek és a judónak, nemcsak Magyarországon, az egész világon – vélekedett Marius L. Vizer, az IJF elnöke. – Meg szeretném köszönni Magyarországnak, a magyar judocsaládnak, hogy újra itt rendezhetjük meg a sportág legfontosabb versenyét. Remélem, a világbajnokság sikeres lesz, ahogyan abban is bízom, hogy sikerül a nézőket is a sportcsarnokba csábítani. Abban biztos vagyok, hogy ha oda eljönnek, akkor már nem fognak csalódni, hiszen a világ legjobb sportolóit láthatják majd harcolni.”

Forrás: MJSZ/Horváth György
Forrás: MJSZ/Horváth György
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Indiában pénteken kezdődött meg a világ legnagyobb általános választása, amelyen közel 1 milliárd választásra jogosult adhatja le a szavazatát. A rendkívüli méretek miatt ezt a szokásosnál sokkal hosszabb időkeretben bonyolítják le, összesen hat héten keresztül zajlik a voksolás, eredményekre csak júniusban lehet majd számítani. A döntés nem könnyű, ugyanis számos olyan tényező van, amely befolyásolhatja a választók döntését. Elemzésünkben összeszedjük, hogy mi motiválhatja most az indiai szavazókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×