INFORÁDIÓ
2021. július 29. csütörtök
Flóra, Márta

sport

szerhij rebrov

kubatov gábor

ferencváros

labdarúgás

edző

Kubatov Gábor, az FTC elnöke beszél a csapat szurkolóival rendezett találkozón a budapesti Groupama Arénában 2016. április 21-én.

Kubatov Gábor: Szerhij Rebrov felmondott, már vannak utódjelöltek

Infostart

Az edzőkérdésről is nyilatkozott a Ferencvárosi Torna Club elnöke.

Kubatov Gábort meglepte a sikeredző döntése, és még nem volt lehetősége leülni vele megbeszélni a dolgot. Kiemelte: az elmúlt 10 év egyik legnagyobb eredménye, hogy nem érzelmi, hanem racionális alapon közelítenek meg minden egyes fontos döntést.

"Az a mostani legnagyobb problémánk, hogy Szergej Rebrov február 10-én felmondott a Ferencvárosnál. A menedzserén keresztül csak annyit közölt, hogy az év végén szeretne távozni, és keressünk új edzőt. Ez váratlanul ért. Eszem ágában sem volt váltani, és nem is tudok arról, hogy a klubon belül bármilyen áthidalhatatlan ellentét lett volna az edző és a menedzsment között. Felelős vezetőként nem tehetem meg, hogy a csapat itt álljon egy BL-selejtező előtt edző nélkül.

Körülnéztünk a piacon, és már vannak lehetséges jelöltjeink"

nyilatkozta a klubelnök az Origónak.

Hozzátette: azt hitte, hogy a megbecsülésüket legalább anyagilag kifejezik, mert Rebrov európai szinten is nagyon jól keresett. "Mi mindent megtettünk azért, hogy ő sikeres legyen. Egy zseniális edző, olyan, amilyenre mindig is vágytam, de el kell fogadnom a döntését. Szeretném, ha leülnénk és beszélgetnénk egymással. Ez még hátravan."

Szerhij Rebrov távozásáról már voltak pletykák, sőt, arról is írtak lapok, hogy az egyik lehetséges utódjelölt Budapesten tárgyalt. A La Gazzetta dello Sport olasz sportnapilap információi szerint Roberto Donadoni járt itt. A 2019–2020-as idényben a kínai Sencsen csapatánál dolgozó 57 éves olasz szakember egyelőre nem kívánt véleményt fűzni a magyarországi ajánlathoz – igaz, nem is tagadta azt.

A Ferencvárosi Torna Club elnöke az interjú további részében a klubnál elért eredményeiről beszélt annak kapcsán, hogy könyvet írt az elmúlt 10 éves elnöki ciklusáról. Elmondta: tíz évvel ezelőtt azt kellett hogy mondja a Ferencvárosban dolgozóknak és az egykori bajnokoknak, hogy a klub egy éven belül csődbe megy, ha nem történik gyökeres változás. Három dolgot kellett tenni: rendbe szedni a gazdálkodást. Ha ez sikerül, átlátható és transzparens, akkor jönni fognak a szponzorok. Ha pedig jönnek a támogatók, akkor lehet sportszakmailag is előrébb lépni. "Ebben megállapodtunk, és ez lett az elnökségem mottója.

Az első időszak valóban legendás volt, mert az is előfordult, hogy Orosz Palival közösen kellett pénzt kölcsönkérnünk. De akadt arra is példa, hogy kifizetetlen számlák miatt le akarták szerelni a gázórákat

- idézte fel Kubatov Gábor a kezdeti időszakot. Hozzátette: a legnehezebb az volt, hogy rá kellett bírni a szakosztályvezetőket arra, hogy az átláthatóság eredményre vezet.

Később is volt mélypont, sok esetben napokon múlott a likviditás, és ezzel együtt a klub jövője.

Úgy fogalmazott, a stadion felépítése viszont egy komoly fordulópont volt, és másfajta attitűdöt hozott. "Miközben Magyarországon még mindig sokan úgy néznek egy stadionra, hogy mennyi pénzbe kerül fenntartani, addig mi úgy tekintettünk rá, hogy mennyi forrást lehet a klub számára kamatoztatni" - nyilatkozta, hozzátéve: a magyar állam idáig az egykori Albert Stadion területén zajló ingatlanfejlesztésekkel nettó 8 milliárd forintot keresett, úgy, hogy a Groupama Aréna felépítése nem került semmibe, sőt a jelenleg zajló irodaház építése további bevételeket jelent a központi költségvetésnek.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018