eur:
393.96
usd:
364.65
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Schmidt Gábor elnök a Magyar Kajak-kenu Szövetség új vezetőit bemutató sajtótájékoztatón a szövetség budapesti székházában 2017. február 10-én.
Nyitókép: Marjai János

Indul a Hazai Vizeken eseménysorozat

Magyarország legszebb tájaira hívja az aktív kikapcsolódásra vágyókat, köztük is a vízi sportok kedvelőit a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) Hazai Vizeken elnevezésű, május közepén induló eseménysorozata.

Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke a keddi kampánynyitó sajtótájékoztatón elmondta: a tavalyi rendezvényeiken látták, hogy a járvány miatt is felértékelődött a belföldi turizmus szerepe, egyre népszerűbb az itthon nyaralás, és ezen belül az itthon evezés.

"Idén egységes egésszé szervezzük a vízitúra-versenyeket, vagyis új nevén a beevezéseket, az átevezéseket, és a SUP-eseményeket, így májustól szeptember végéig összesen 12 rendezvényre várjuk az érdeklődőket a vízpartok mentén" - fogalmazott Schmidt Gábor.

Hozzátette: az utóbbi évek fejlesztéseinek köszönhetően országszerte készen vannak a vízitúra útvonalak, az infrastruktúra kiváló, és több mint száz kajak-kenu pont áll az aktív kikapcsolódást választók rendelkezésére.

A részletekről elmondta, hogy a két kiemelt eseményük a július 10-i Balaton- és az augusztus 7-i Tisza-tó átevezés lesz, utóbbit az úszókkal együtt szervezik. Ezen kívül nyolc, úgynevezett beevezést is szerveznek, többek között a Szigetközben, a Felső-Tiszán, a Bodrogközben és a Dunán.

A programok sora május 15-én Dunakeszin indul. Sipos Dávid sportért felelős alpolgármester beszámolt arról, hogy a város vadonatúj strandján, kiváló körülmények között várják a Duna partján a sportolni vágyókat. A résztvevők két távon, 24 és 8 kilométeren evezhetnek, de indulhatnak az 5 kilométeres, valamint az ügyességi SUP-versenyen is.

Kücsön Gyula, a Tisza-tó beevezés főszervezője elmondta, hogy május 29-én a sarudi KalandParthoz hívják a szabadidős sportolókat, akik 5,7 és 19,3 kilométeres távon evezhetnek. Hozzáfűzte: a település kiemelt látványossága a 2017-ben átadott sarudi Élményfalu, amely 2000 négyzetméteres területével és a 30 elemből álló játékszigetével Európa második legnagyobb vízi játszótere. Emellett a poroszlói Ökocentrumban a Tisza-tó egyébként láthatatlan életébe is betekinthetnek az érdeklődők.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×