eur:
393.48
usd:
367.81
bux:
65971
2024. április 23. kedd Béla
A horvát Marko Macan (b) és a szerb Dusko Pijetlovic a férfi vízilabdatorna elődöntőjében játszott Szerbia - Horvátország mérkőzésen a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. július 27-én.
Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

Új, rettenetes pólófellegvár jön létre Belgrádban

A Novi Beograd együttese - ahová egy sor klasszis igazol most - ráadásul a Bajnokok Ligája végjátékának házigazdája is lesz három éven át.

Az úszás és a vízilabda európai sportági szövetsége (LEN) korábban bejelentette, hogy három éven át Belgrád lesz a férfi pólós BL végjátékának (F8) házigazdája, a VLV információi szerint 500 ezer eurót fizetett a jogért. Elsőként idén június 3-4-5-én, Hannover helyett.

A hírhez azonban járul egy másik, ugyanis a városban Alekszandar Szapics egy gigantikus új vízilabdaklubot hozott létre. A polgármester egyáltalán nem mellékesen olimpiai ezüstérmes, világbajnok és többszörös Európa-bajnok vízilabdázó.

Ami a klubot illeti, úgy is vállalja idén az F8 torna megszervezését, hogy a csapat nincs ott - hisz még csak most alakul -, ám a jövő évtől alanyi jogon BL-főtáblás lesz.

Zsivko Gocsics, a Szolnok szerb vezetőedzője néhány igazolást meg is erősített az InfoRádió Pólópercek című műsorában.

"Ha igazak a hírek, nem csak a szerb bajnokságban, de BL szinten is esélyes csapat lesz az új belgrádi, nagyon jó játékosokkal és egy kiváló edzővel, szakmai stábbal. Pozitív dolog ez a szerb vízilabdának és az európai vízilabdának is" - értékelt a tréner, aki megerősítette Dusko Pijetlovics és Radomir Draskovics távozását Szolnokról a Belgrád és a "sokkal több pénz" kedvéért.

Belgrádban utoljára 2013-ban volt BL-finálé, akkor a Crvena zvezda lett a BL-győztes.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×