eur:
393.17
usd:
367.11
bux:
67030.11
2024. április 26. péntek Ervin
Ifjabb Buzánszky Jenő, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett 49-szeres magyar válogatott Buzánszky Jenő labdarúgó fia (b1), Bajkai István, az Aranycsapat Testület alelnök (b2), Lomnici Zoltán, az Aranycsapat Testület elnöke (b3), Takács Tibor, az FTC Baráti Kör elnöke (b4), Grosics Edina, a Nemzet Sportolója díjjal kitüntetett magyar válogatott labdarúgó Grosics Gyula lánya (b5) és Bozsik Péter,  Bozsik József, az Aranycsapat olimpiai bajnok játékosának fia (b6) a Puskás Ferenc olimpiai bajnok labdarúgó április 1-jei születésnapja alkalmából tartott megemlékezésen Budapesten, az Olimpiai Park Emlékműnél 2021. március 31-én.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Elesett Budapest a 2032-es olimpia megrendezésétől

Ha 2036-ra bejelentkezik a két Korea, akkor az is nagyon "nehéz ügy" lesz. A Budapest2032 bizottság mindenesetre nem oszlik fel.

Noha a kormány korábban kacérkodott a 2032-es nyári olimpia megrendezésének gondolatával, gyakorlatilag eldőlt, hogy Budapest nem lesz házigazdája az említett játékoknak, ugyanis az ausztrál kormány megadta a brisbane-i nyári olimpia megrendezéséhez szükséges garanciákat - írja a Népszava.

Annastacia Palaszczuk, Queensland állam kormányfője megköszönte a kormánynak, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által megadott határidőn belül megerősítette, Queenslanddel közösen finanszírozza az ötkarikás seregszemléhez szükséges infrastrukturális fejlesztéseket, ezt követően pedig a lap rögvest érdeklődött a Magyar Olimpiai Bizottságnál, hogy mi lesz a január 27-én megalakult Budapest2032 bizottság sorsa, tudatában annak, hogy a NOB márciusban már támogatásáról biztosította az ausztrál várost rendezési szándék esetén.

"Ahogy az odaítélés folyamata sem egyértelmű, úgy a folyamatban tett bejelentések valódi súlyát is nehéz pontosan megítélni. Várjuk a további fejleményeket, miközben a kezdeti lépéseinket folytatva kívánunk tovább haladni a megkezdett úton, amely a jövőben egy budapesti olimpia megrendezéséhez vezet. A Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal való egyeztetésre májusban fog sor kerülni" - reagált a MOB a Népszavának, amely más forrásokból úgy tudja, a bizottság feloszlatása nem merült fel, alaposan feltérképezik, mi kell még ahhoz, hogy Budapest olimpia házigazdája lehessen.

Májusban pedig az is kiderülhet egy MOB-NOB egyeztetésen, hogy érdemes-e Magyarországnak egy 2036-os rendezésben gondolkodnia. Erre az olimpiára egyébként a két Korea együtt pályázhat, ha ez így lesz, megint csökkennek Magyarország esélyei, ám Ázsia elleni érv Peking (2008), Phjongcshang (2018), Tokió (2021) és a "téli" Peking (2022) sorozata, illetve az is, hogy Észak-Korea szándékáról semmit sem tudni.

Erről a témáról is szó lesz az Aréna szerda esti adásában (18 óra), amelynek vendége Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×